Σεμινάριο κινηματογραφικής έκφρασης στον Δήμο Αγρινίου

Σεμινάριο κινηματογραφικής έκφρασης στον Δήμο Αγρινίου

  • |

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου, θα οργανώσει για τους μήνες Φεβρουάριο 2016 μέχρι και Ιούνιο 2016, με την επιμέλεια του σκηνοθέτη και καθηγητή κινηματογράφου κ. Νώντα Σαρλή, σεμινάριο κινηματογραφικής έκφρασης με εξειδίκευση στον τομέα του “Ντοκιμαντέρ”.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εγκυκλοπαιδική άποψη για το θέμα του ντοκιμαντέρ σαν αυτόνομο είδος κινηματογραφικής έκφρασης.

Στόχος του είναι να δώσει στους ενδιαφερόμενους όλες τις απαραίτητες εμπειρίες και γνώσεις ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σαν καλοί θεατές, ή ακόμα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν σε όλους οι νέες τεχνολογίες, να μπορούν να εκφραστούν, έστω ερασιτεχνικά, μέσα από το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος.

Τα γνωστικά αντικείμενα του σεμιναρίου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Α) Μαθήματα κορμού (Ιστορία κινηματογράφου – Αισθητική κινηματογράφου – Βασικές αρχές σεναριακής γραφής).

Β) Εργαστήρια (σκηνοθεσίας και ντοκιμαντέρ) με ομαδική πρακτική άσκηση πάνω σε θέμα που σχετίζεται με την πόλη του Αγρινίου, με στόχο να προκύψει μέσα από τα εργαστήρια αυτά μια ολοκληρωμένη ταινία, έργο όλης της ομάδας που θα συμμετέχει στο σεμινάριο.

Το σεμινάριο παρέχεται δωρεάν και θα απονεμηθούν ανάλογα διπλώματα μετά την ολοκλήρωσή του.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Τράπεζας Ελλάδος. Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινώνεται κάθε φορά στην ομάδα του σεμιναρίου ανάλογα με τις διαθεσιμότητες του κ. Σαρλή.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής στο 2641055655 κ.Μπαλάσκα Χριστίνα μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2015.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016.