ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  • |

Για τις 28 του Νοέμβρη 2018 οι εργαζόμενοι της χώρας έχουν κυρήξει Γενική Πανεργατική Απεργία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του δηλώνει αλληλέγγυος και συμπαρίσταται στην Απεργία των εργαζομένων αναγνωρίζοντας ότι αγωνίζονται για αιτήματα πέρα για πέρα δίκαια και για δικαιώματα που τους αφαιρέθηκαν και τους οδήγησαν (μαζί και το σύνολο της κοινωνίας) στον εργασιακό μεσαίωνα και την έσχατη ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε.

Αγωνίζονται απέναντι στις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες που έντεχνα αλλά και ξεδιάντροπα καλλιεργούνται, ότι τάχατες η χώρα και ο λαός της πέρασαν στην ΄΄μεταμνημονιακή΄΄ εποχή της ….΄΄δίκαιης΄΄ ανάπτυξης !!;;, των ΄΄ευκαιριών΄΄ της ΄΄κανονικότητας΄΄…κλπ.

Αγωνίζονται απέναντι στα ψέματα, τον εμπαιγμό και την κατευθυνόμενη αποχαύνωση.

Διεκδικούν και απαιτούν πολιτικές προς το συμφέρον των πολλών αντίστοιχες και ανάλογες των σύγχρονων αναγκών του λαού και της κοινωνίας.

Μαζί τους και εμείς οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, απαιτούμε για τον κλάδο μας:

Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν.
Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.