Η ομάδα πείρα(γ)μα στη Λιβαδειά με εργαστήρι

Η ομάδα πείρα(γ)μα στη Λιβαδειά με εργαστήρι

Η ομάδα πείρα(γ)μα στα πλαίσια του προγράμματός της «θέατρο και κοινωνία» βρέθηκε από τον Οκτώβριο του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2017 στη Λιβαδειά. Σκοπός του προγράμματος «θέατρο και κοινωνία» είναι η σύσφιξη, η ανάπτυξη ισχυρών δεσμών και η εμψύχωση των μελών μιας ομάδας.

Στη Λιβαδειά εργαστήκαμε εννέα μήνες με κύριο κορμό της εργαστηριακής μας διαδικασίας το παιχνίδι. Παίξαμε, αφεθήκαμε στη δυσκολία, στην ευκολία, στο γέλιο, τη χαρά αλλά και στη λύπη αρκετές φορές.

Σκοπός μας δεν είναι η παραγωγή και αναπαραγωγή ενός «θανατηφόρου θεάτρου» που υπηρετεί τη διάδοση ενός κυρίαρχου μοντέλου. Σκοπός μας είναι να σπάσουμε τις θεατρικές φόρμες, να καταργήσουμε τον τέταρτο τοίχο της σκηνής και να αναδείξουμε την απλότητα, το αληθινό συναίσθημα, την αμεσότητα και την αφήγηση ως τους πυλώνες της θεατρικής πράξης.

Στη Λιβαδειά συν-εργαστήκαμε υποδειγματικά με υπέροχους ανθρώπους και πρόθεσή μας είναι να εξελίξουμε αυτή την πρώτη πειρα(γ)ματική εργασία και στον χρόνο που έρχεται.
Όταν ξεκινά ένα ταξίδι ποτέ δεν ξέρεις που θα σε πάει. Αφήνεσαι στις αισθήσεις και απολαμβάνεις το κάθε τι που συναντάς στον δρόμο σου.

Κάπως έτσι το ταξίδι μας στην Λειβαδιά μοιάζει να γίνεται συναρπαστικό.

Πρόθεση μας είναι η δημιουργία μιας νέας ομάδας που μαζί της θα φτάσουμε τον Ιούνιο του 2018 στην δημιουργία ενός κοινού βιώματος. Πρόθεση μας να δημιουργήσουμε μαζί, να παίξουμε και να παρουσιάσουμε παραστατικό υλικό μέσα από την μέθοδο της ομάδας πείρα(γ)μα.

Το εργαστήρι θα γίνεται κάθε Κυριακή 1-4 το μεσημέρι.

Έναρξη εργαστηρίου την Κυριακή 15 Οκτώβρη 2017. (πρώτη συνάντηση γνωριμίας).

Απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων 10 άτομα.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να αποστείλουν μήνυμα στην σελίδα μας.

Ευχαριστούμε
Ομάδα πείρα(γ)μα.