Παπανδρέου: Σύμπραξη και κοινή κάθοδος στις εκλογές

Παπανδρέου: Σύμπραξη και κοινή κάθοδος στις εκλογές

«Σε νέα συστράτευση» στον αγώνα για να υπηρετήσουν όλοι την πατρίδα καλεί ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, ο οποίος δέχθηκε την πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά για συστράτευση και συνεργασία 
Με ευνοϊκό και θετικό τρόπο βλέπει ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με δήλωσή του, τη σύγκλιση και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Μάλιστα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, για συστράτευση και συνεργασία προτείνει άμεση συνεννόηση για κοινή εκλογική κάθοδο.
Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ υποστηρίζει στη δήλωσή του πως «δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού θα έρθει εάν γίνουν οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές» και αρχή στην πορεία αυτή πρέπει να είναι η εκλογική σύμπραξη κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του ευρύτερου χώρου.
Ανανέωση και ανασυγκρότηση του χώρου
Ωστόσο επισημαίνει πως θα είναι «μόνο η αρχή. Μια αρχή που θα σηματοδοτήσει -όπως είχα προτείνει το 2014, τη συμμετοχική ανανέωση και ανασυγκρότηση του χώρου. Μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Από τη βάση, μέσα από τη συμμετοχή των δημιουργικών δυνάμεων στην κοινωνία, στους κοινωνικούς φορείς, στα κινήματα της νεολαίας και στην οικονομία. Με ανοιχτό κάλεσμα και σεβασμό σε όλους όσοι θέλουν και μπορούν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό».
Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στον δικό του ρόλο, τονίζει πως «την πατρίδα και τους πολίτες θέλω να υπηρετήσω σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Κρίνω ότι τώρα είναι η ώρα των συνεργασιών, της σύνθεσης, όπως και της ανανέωσης, της ρήξης με παλιές αντιλήψεις». Και για τον λόγο αυτό: «Καλώ όλους σε μια νέα συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα».
«Πατρίδα»
Όπως εξηγεί ο αγώνας θα πρέπει να γίνει «με όρους πολιτικούς, με αρχές και αξίες, ως τα μοναδικά προαπαιτούμενα» και τονίζει ότι είναι «επιτέλους η ώρα να γίνει κοινός τόπος για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ότι η πατρίδα είναι πάνω από κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές επιδιώξεις».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ οι προκλήσεις της εποχής είναι «η ανάγκη να υπηρετήσουμε την πατρίδα, όπως κάναμε σε κάθε κάλεσμα, και να αθροίσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, να καλλιεργήσουμε διαύλους συνεννόησης, να πολλαπλασιάσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».
Επίσης είναι η «ανάγκη καθαρών θέσεων, διακριτών, που να οριοθετούν τη διαφορετικότητά μας από τη συντήρηση και να αναδεικνύουν την ανάγκη προοδευτικού προσήμου στην πορεία της χώρας».
«Δεν συνεργαζόμαστε με τη Δεξιά»
Τονίζει ότι «δεν συνεργαζόμαστε με δυνάμεις της Δεξιάς», αλλά «συγκρουόμαστε με αντιλήψεις πελατειακής διαχείρισης του κράτους, είτε αυτές προέρχονται από τη Δεξιά, είτε από τη δογματική και παραδοσιακή Αριστερά». Επίσης δηλώνει πως είναι ανάγκη να εκφραστούν και αύριο να συμμετέχουν ενεργά οι προοδευτικοί πολίτες, «που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία και στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα, στην ανασύνταξη του χώρου μας, αλλά και της χώρας μας».
Διαβαστε επισης: