ΡΕΚΚ | Τις απαντήσεις τις αφήνουμε στους πολίτες του Δήμου Καλαμαριάς

ΡΕΚΚ | Τις απαντήσεις τις αφήνουμε στους πολίτες του Δήμου Καλαμαριάς

  • |

Η Καλαμαριά, τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ», αλλά η εκπρόσωπος του Δήμου στον πανηγυρικό παρέλειψε οποιαδήποτε αναφορά στην επέτειο της Απελευθέρωσης από τους ΝΑΖΙ!

Με παρέλαση σχολείων ,  πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων γιόρτασε ο Δήμος Καλαμαριάς και φέτος την επέτειο του «ΟΧΙ».

Αντιπροσωπεία της ΡΕΚΚ αποτελούμενη από τους Μανόλη Λαμτζίδη, Φιλιώ Καζάρα (δημοτικούς συμβούλους) και Νίκο Μυλωνίδη (μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου)  παρακολούθησαν δίπλα από την εξέδρα των επισήμων μαζί με τους πολίτες,  την παρέλαση

Από όλη την εκδήλωση  (επίσημα έντυπα,  προσκλήσεις, πανηγυρικός λόγος) απουσίασε οποιαδήποτε αναφορά  στην επέτειο της απελευθέρωσης όλης της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο του Κεντρικού Δήμου) από τους ΝΑΖΙ στις 30 Οκτωβρίου 1944, αν και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς έχει αποφασίσει –ύστερα από πρόταση της ΡΕΚΚ-  ΟΜΟΦΩΝΑ να τιμήσει με επίσημο τρόπο την επέτειο αυτή .

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας δεν αναφέρθηκε ούτε στοιχειωδώς στο μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός !

Ύστερα από  παρέμβαση της ΡΕΚΚ στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο , ο Δήμος εσπευσμένα αποδέχθηκε πρόταση αντιστασιακών και ιστορικών , που είχαν  ειδοποιηθεί σχετικά από τη ΡΕΚΚ , να τιμήσει την επέτειο συμμετέχοντας στην κατάθεση στεφανιού στην προτομή του Συν/χη Ευριπίδη Μπακιρτζή και μέσω του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού να συμμετέχει σε εκδήλωση λόγου και προβολή ιστορικού ντοκυμαντέρ στις 6 Νοεμβρίου στο «Θεατράκι της οδού Χηλής».

Αναρωτιόμαστε μαζί με όλον τον προοδευτικό κόσμο της Καλαμαριάς: Αν δεν πίεζε συνεχώς  η ΡΕΚΚ , η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς θα θυμόταν τι είχε αποφασιστεί ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο για τον εορτασμό της επετείου; Θα είχε προβεί επίσημα με δική της πρωτοβουλία σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση για να τιμήσει μια τόσο σημαντική ιστορική επέτειο;

Τις απαντήσεις τις αφήνουμε στους πολίτες του Δήμου Καλαμαριάς για να κρίνουν και να αποφασίσουν.

Καλαμαριά, 30 Οκτωβρίου 2016

Από το Γραφείο Τύπου