Το 3ο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον και της Θεόπης Σκαρλάτου για την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο διαδίκτυο μέσω της πλατφόρμας Field of Vision.
Το τρίτο μέρος έχει τίτλο: «ΟΧΙ – Η ελληνική λέξη για το No». Σε αυτό μιλά ο Γιάνης Βαρουφάκης που μεταξύ άλλων προφητεύει το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls.
Δείτε το:
«Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής», λέει ο τότε υπουργός Οικονομικών λίγο πριν την διεξαγωγή του υπουργικού συμβουλίου της 21ης Ιουνίου.
«Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;» τον ρώτησε ο Μέισον. «Φυσικά και όχι. Κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος για τον Αρμαγεδδώνα» απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Το tweet του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ:
Η τρόικα έκλεισε τις τράπεζες στο πλαίσιο πραξικοπήματος. Η αγωνία των τροϊκανών (εξ&εσ) να μου χρεώσουν το κλείσιμο τους με τιμά ιδιαίτερα.
«Δεν ξέρω, επειδή δεν ξέρω τι θέλουν (σ.σ. οι δανειστές). Εξαρτάται από το τι νομίζεις ότι η άλλη πλευρά θέλει να κάνει. Εάν θέλουν έναν έντιμο συμβιβασμό, αν θέλουν μια άλλη κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές ή αν θα παραμείνουν σκληροί μέχρι το τέλος, μέχρι να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση. Δεν ξέρω, είναι δύσκολο να πω» αναφέρει από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Δείτε επίσης:
-
Το πρώτο μέρος με τίτλο: «Angela, suck our balls» ΕΔΩ
-
Το δεύτερο μέρος με τίτλο: «Να πληρώσω ή να μην πληρώσω” ΕΔΩ
Στη συνέχεια ο Πολ Μέισον επισκέπτεται τον υπουργό Οικονομικών στο γραφείο του την ημέρα του δημοψηφίσματος. «Πώς θα νιώθατε εάν αυτή είναι η τελευταία σας ημέρα στο υπουργείο» τον ρωτά. «Χαρούμενος. Το μισώ αυτό το γραφείο», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Θα ακολουθήσει το τέταρτο μέρος του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ή θα παραδοθείτε ή θα πεθάνετε».