Ο Δήμος Πάτρας καταγγέλλει το ΥΠΟΙΚ για παιχνίδι σε βάρος των πολιτών

Ο Δήμος Πάτρας καταγγέλλει το ΥΠΟΙΚ για παιχνίδι σε βάρος των πολιτών

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, τονίζει πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αδιαφορούν για την οριστική παραχώρηση της Παραλιακής Ζώνης στον Δήμο, καθώς αντί να φροντίσουν το ζήτημα εις όφελος των δημοτών, στέλνουν πρόστιμα και εντολές για αποχή από κάθε δραστηριότητα του δήμου στην περιοχή και εγκαλούν με εισαγγελικές παραγγελίες για αποχή από κάθε δραστηριότητα του δήμου στην Παραλιακή Ζώνη.

Μέσω επιστολής, ο δήμαρχος της Πάτρας, Κ. Πελετίδης, καταγγέλλει την  τακτική των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, που αντί να ασχολούνται με την προώθηση της νομοθετικής πράξης για την οριστική παραχώρηση της Παραλιακής Ζώνης στο Δήμο, φροντίζουν να στέλνουν πρόστιμα και εντολές για αποχή από κάθε δραστηριότητα του δήμου στην περιοχή και να εγκαλούν με εισαγγελικές παραγγελίες, .

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Κ. Πελετίδης τονίζει πως  παρά το ότι το 2015 η κυβέρνηση  εξέφρασε τη θέληση να ικανοποιήσει το χρόνιο αίτημα του πατραϊκού λαού για  την παραχώρηση της Παραλιακής Ζώνης, τους τελευταίους μήνες οι αρχές του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν σταματήσει να στέλνουν πρόστιμα και εντολές για αποχή από κάθε δραστηριότητα του δήμου στην Παραλιακή Ζώνη. O δήμαρχος τονίζει ότι  «αργά ή γρήγορα ο λαός θα βρει το φάρμακο».

Αναλυτικά η επιστολή του Κ. Πελετίδη:
«Ενώ από το Γενάρη του 2015 η κυβέρνησή σας εξέφρασε τη θέληση να ικανοποιήσει το χρόνιο αίτημα του πατραϊκού λαού, την παραχώρηση της Παραλιακής Ζώνης στο Δήμο Πατρέων και ενώ βρισκόμαστε στην τελική φάση νομοθετικής διάταξης για την ολοκλήρωση της οριστικής παραχώρησης, οι ενέργειες των υπηρεσιών του υπουργείου, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις σας.

Τους τελευταίους μήνες, με απίστευτη επιμέλεια οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν σταματήσει κάθε άλλη εργασία και φροντίζουν να μας στέλνουν πρόστιμα, εντολές για αποχή από κάθε δραστηριότητα του δήμου στην Παραλιακή Ζώνη.

Μας εγκαλούν με εισαγγελικές παραγγελίες

Με έγγραφό τους στις 15-6-2018 μας καλούν σε ακρόαση, όπως συνημμένα σας γνωστοποιούμε, για τις «αμαρτίες» που έχουμε κάνει στην Παραλιακή Ζώνη. Δεν αναγνωρίζουν την προσωρινή σύμβαση παραχώρησης ούτε την πολιτική σας βούληση με την προώθηση νομοθετικής πράξης για την οριστική παραχώρηση. Πιστεύουμε ότι το υπουργείο με τις υπηρεσίες του, αντί να αναλώνονται σε «υπεράσπιση» του Δημοσίου από το Δημόσιο, γιατί και ο δήμος Δημόσιο είναι, ας προχωρήσουν, όσο γίνεται πιο γρήγορα στην οριστική λύση.

Αντί του δρόμου των διώξεων, των προσπαθειών διαφόρων κρατικών οργάνων, με την ανοχή των πολιτικών προϊσταμένων τους, να ακυρώσουν αποφάσεις του δήμου μας, υπάρχει και ο δρόμος της δημιουργίας, της ζωής. Έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε προς όφελος του πατραϊκού λαού. Γνωρίζουμε ότι η αρρώστια αυτού του συστήματος θέλει ριζική θεραπεία, αργά ή γρήγορα ο λαός θα βρει το φάρμακο».

thepressproject.gr