Εμφανίστηκε μετά από δύο εβδομάδες η Ρένα Δούρου

Εμφανίστηκε μετά από δύο εβδομάδες η Ρένα Δούρου

  • |

Ύστερα από δύο εβδομάδων εξαφάνιση, αφού πρώτα είχε βγει μπροστά ο Τσίπρας για να αναλάβει – αντ’ αυτής – την πολιτική ευθύνη για την καταστροφή στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου εμφανίστηκε στο Λαύριο, όπου ανακοινώθηκαν τα είκοσι μέτρα πρόληψης τυχόν επόμενων καταστροφών.

Κι όμως, αν κάποιος υπέχει ευθύνη – έστω πολιτική – για το τραγικό αποτέλεσμα της πυρκαγιάς στο Μάτι, δεν είναι το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά η Περιφέρεια Αττικής. Ωστόσο η επικεφαλής της προτιμά, καθώς φαίνεται, να κρύβεται την ώρα της ευθύνης και να εμφανίζεται υπό την προστατευτική ομπρέλα του πρωθυπουργού.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη περιφερειάρχης αντιμετωπίζει μια καταστροφή με τον ίδιο τρόπο. Έτσι είχε κάνει και στην πλημμύρα που κατέστρεψε τη Μάνδρα της Δυτικής Αττικής – της οποίας οι κάτοικοι, παρεμπιπτόντως, ακόμη ζουν με τις ακραίες συνέπειες της καταστροφής.

Τότε πάλι είχε αφήσει τον πρωθυπουργό να βγει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ η ίδια κρυβόταν. Συνεπώς δεν πρόκειται για σύμπτωση, αλλά για τακτική.

Μάλλον όμως βρίσκει και τα κάνει…

topontiki.gr