«Άδειασμα» του Γ. Μπουτάρη στον ΣΥΡΙΖΑ – «Ούτε συγχωνεύσεις ψηφοδελτίων κάνουμε, ούτε άλλες καταστάσεις»

«Άδειασμα» του Γ. Μπουτάρη στον ΣΥΡΙΖΑ – «Ούτε συγχωνεύσεις ψηφοδελτίων κάνουμε, ούτε άλλες καταστάσεις»

Φαίνεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, «άδειασε» την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Θεσσαλονίκης, την «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη». Με δηλώσεις του το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο σύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, τονίζοντας πως η παράταξη του δεν σχεδιάζει «συγχωνεύσεις ψηφοδελτίων».

«Εμείς ως παράταξη ξεκινάμε την οργάνωση για τις εκλογές που έχουν ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό: την απλή αναλογική. Εάν η πρώτη παράταξη λάβει ένα σεβαστό ποσοστό 25% – 30% θα βγάλει ένα νούμερο δημοτικών συμβούλων με το οποίο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος» ανέφερε ο κ .Μπουτάρης.

«Η δική μας απόφαση είναι ξεκάθαρη. Ούτε συγχωνεύσεις ψηφοδελτίων κάνουμε, ούτε άλλες καταστάσεις. Εγώ είμαι με την πόλη. Πρόθεσή μου είναι να συζητήσουμε με όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς, ώστε να βρούμε έναν τρόπο για να συνεργαστούμε μετά τις εκλογές. Η «Πρωτοβουλία» είναι η μοναδική παράταξη που δουλεύει για το καλό της πόλης, χωρίς να την ενδιαφέρουν οι κομματικές γραμμές», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Λίγες μέρες νωρίτερα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, είχε δηλώσει στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι «είμαστε ακόμη στο «λογοδόσιμο». Υπάρχει μια προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο δημοκρατικό και αντιφασιστικό μέτωπο, καθώς βλέπουμε έξαρση ακραίων εθνικιστικών απόψεων στην πόλη».

Μάλιστα, η κ. Καλφακάκου περιέγραψε το πώς μπορεί αυτή η συνεργασία να προχωρήσει. «Η συνεργασία προεκλογικά μπορεί να είναι μόνο με μια κοινή κάθοδο. Να κατεβούμε σε κοινή κάθοδο οι δύο παρατάξεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εξαφανιστεί η «Ανοιχτή Πόλη». Θα βγει ένα κοινό πρόγραμμα για την κάθοδο στις εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της παράταξης, σε ό, τι αφορά αυτή τη συνεργασία με τον Γιάννη Μπουτάρη, η κ. Καλφακάκου είπε πως οι όποιες αντιρρήσεις αφορούν τις απόψεις για «χωριστή κάθοδο στις εκλογές και συνεργασία αμέσως μετά τις κάλπες», ενώ υποστήριξε πως η παράταξη της συμφωνεί σε κάποια θέματα με τον κ. Μπουτάρη όπως είναι τα ζητήματα της δημοκρατίας, το «άνοιγμα» της πόλης και η ανάδειξη της ιστορίας της Θεσσαλονίκης ενώ έχει ενστάσεις αναφορικά με θέματα καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα και τα τραπεζοκαθίσματα.

http://alterthess.gr