Δεκτή από τον Δήμο η παραίτηση Γκαγκάκη για την απαράδεκτη εκπομπή του Λιάγκα

Δεκτή από τον Δήμο η παραίτηση Γκαγκάκη για την απαράδεκτη εκπομπή του Λιάγκα

  • |

Μετά από αρκετές ημέρες σιωπής ο Δήμαρχος Αθηναίων αποφάσισε να αναλάβει δράση στο θέμα της Κατερίνας Γκαγκάκη, εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου και προέδρου του Δ.Σ. της «Τεχνόπολις», η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής για τη συμμετοχή της στο σεξιστικό «πάρτι»που έστησαν ο Γ. Λιάγκας και συνεργάτες του την περασμένη εβδομάδα.

Η ιστορία είναι γνωστή και έχει προκαλέσει ορυμαγδό αντιδράσεων και αφορά στα εμετικά σχόλια που έκαναν ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες της εκπομπής του (ανάμεσά τους η Κατερίνα Γκαγκάκη) για το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κατερίνα Γκαγκάκη, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» είχε υποβάλει την παραίτησή της από την Πέμπτη, την ημέρα όπου παίχτηκε στον ΣΚΑΪ η συγκεκριμένη εκπομπή, με τον δήμαρχο Αθηναίων να ανακοινώνει σήμερα ότι την κάνει δεκτή.

«Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Την αποπομπή της Κατερίνας Γκαγκάκη είχε ζητήσει, χθες,ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΣΥ» αναφέροντας «Η κα Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία».

efsyn.gr/