Σταμάτημα διώξεων και ομηρίας των αγωνιστών για Σκουριές και τη ΒΑ Χαλκιδική

Σταμάτημα διώξεων και ομηρίας των αγωνιστών για Σκουριές και τη ΒΑ Χαλκιδική

  • |

Όλοι στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους αγωνιστές την Πέμπτη 10/11, 9.30 πμ, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 10 Νοέμβρη, εκδικάζεται η έφεση των 3 αγωνιστών, μεταξύ των οποίων και του μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α.Κ., που συνελήφθησαν στις 21 Οκτώβρη του 2012 στις Σκουριές, στη μαζική πορεία διαμαρτυρίας στον Κάκαβο. Ενώ χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν ενάντια στην καταστροφική ασυδοσία των χρυσοθήρων της Eldorado, η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα και βίαια στον κύριο όγκο των διαδηλωτών και προχώρησε σε μια πρωτοφανή καταστολή με βία, χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης μέσα στο βουνό. Την αναίτια και λυσσαλέα επίθεση ακολούθησαν 14 συλλήψεις.

Στη δίκη που ακολούθησε οι 10 συναγωνιστές αθωώθηκαν, ενώ 4 καταδικάστηκαν πρωτόδικα. Οι καταδίκες αυτές ήταν ένα ακόμα επεισόδιο από τη συνεχή προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει το κίνημα σε καθεστώς ομηρίας και τρομοκρατίας. Κυβερνήσεις, αστυνομία και δικαστήρια από την αρχή του κινήματος της Χαλκιδικής έως και σήμερα αποδεικνύουν ότι συνεργάζονται άψογα για να εξασφαλίζουν τα συμφέροντα της Eldorado και σε βάρος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού. Ο κατήφορος του αυταρχισμού απέναντι στο λαϊκό κίνημα συνεχίζεται χωρίς σταματημό και από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  • Δε μπορούμε να επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να ποινικοποιεί τους αγώνες.
  • Δε μπορούμε να επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να τρομοκρατεί τους αγωνιστές.
  • Δε μπορούμε να επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να κρατάει όμηρο μία ολόκληρη κοινωνία.

Στις 10 Νοέμβρη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα στηρίξει τη λαϊκή κινητοποίηση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 9.30 πμ για να δηλώσει και αυτή την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της  σε όσους μάχονται για ένα καλύτερο μέλλον, σε όσους αγωνίζονται για τον τόπο τους.

 

 

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος