Το red line συμμετέχει και στηρίζει

Το red line συμμετέχει και στηρίζει

  • |

Τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της προσεχούς Τετάρτης, 17 Μαίου 2017, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο. Όλοι οι δημοσιογράφοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα απεργήσουν από τις 06:00 της Τρίτης, 16 Μαίου έως τις 06:00 της Τετάρτης, 17 Μαίου. Τηλεοπτικοί και Ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν θα μεταδίδουν δελτία ειδήσεων ή δημοσιογραφικές εκπομπές τη Τρίτη 16/5/2017 ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Τετάρτη 17/5/2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διασωματειακού, οι δημοσιογράφοι αντιδρούν στα αντιλαϊκά μέτρα και στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στον χώρο του Τύπου, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Επίσης, οι δημοσιογράφοι διεκδικούν: σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ, ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Η συντονιστική επιτροπή των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο καλεί για περιφρούρηση της απεργίας και για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Μαίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Οι διαχειριστές του red line agrinio δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των δημοσιογράφων και των εργαζομένων ενάντια στα απάνθρωπα μέτρα που θα συζητηθούν αύριο στην Ελληνική βουλή και από τις 6:00 σήμερα (Τρίτη 16 Μαΐου 2017) έως και τις 6:00 αύριο το πρωί , δεν θα θα προβούμε σε καμία ανάρτηση.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος