Πολυτεχνείο: Αστυνομικό «μπλόκο» στον Βαρουφάκη – Έκανε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

Πολυτεχνείο: Αστυνομικό «μπλόκο» στον Βαρουφάκη – Έκανε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

  • |

«Μπλόκο» στην πορεία αντιπροσωπείας του ΜέΡΑ25 προς την αμερικανική πρεσβεία, η οποία είχε ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο, έβαλαν δυνάμεις της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν το Μέγαρο Μουσικής, η αστυνομία τους σταμάτησε, ζητώντας τους να αποχωρήσουν.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από έξι βουλευτές του κόμματός του.

«Παραβιάζετε το Σύνταγμα, σταματώντας βουλευτές», απάντησ στους αστυνομικούς ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Οι βουλευτές του κόμματος παρέμειναν μπροστά από τους αστυνομικούς κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα» και «Αγώνας διαρκής για τη δημοκρατία».

«Είμαστε εδώ στηρίζοντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που φιμώνονται αυτήν την στιγμή από μία κυβέρνηση που δεν τους ενισχύει, τους δάσκαλους και τους μαθητές που είναι παρατημένοι στα σχολειά από μια κυβέρνηση που δεν έχει πάρει τα μέτρα εναντίον της πανδημίας. Για όλους αυτούς που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους σήμερα και το μόνο που έχουν να περιμένουν, μετά το τέλος της πανδημίας, που ευχόμαστε όλοι να έρθει γρήγορα, είναι ο πλειστηριασμός του σπιτιού και του μαγαζιού τους. Για εργαζόμενους, άνεργους, ανθρώπους που αυτήν την στιγμή υποφέρουν, την ώρα που η ολιγαρχία ακονίζει τα μαχαίρια και τα πιρούνια της», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

.topontiki.gr