Στρατό στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ σχεδιάζει να στείλει η ΕΕ!

Στρατό στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ σχεδιάζει να στείλει η ΕΕ!

  • |

Στρατό στα σύνορα Ελλάδας – ΠΔΓΜ σχεδιάζει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στη προσπάθεια της να ανακόψει τις προσφυγικές ροές προς τη Βόρεια Ευρώπη. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, η οποία σημειώνει ότι το εν λόγω σχέδιο αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές τόσο στο Βερολίνο, όσο και στις Βρυξέλλες, καθώς η Ελλάδα αδυνατεί να περιφρουρήσει επαρκώς τα θαλάσσια σύνορα της Ε.Ε.

Είναι προφανές ότι εάν το σχέδιο αυτό εφαρμοσθεί και αναπτυχθεί στρατός στα σύνορα με τα Σκόπια, ένας τεράστιος αριθμός προσφύγων και μεταναστών θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την κοινωνική συνοχή.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες αποστολής στρατιωτών στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα» δηλώνουν οι ίδιες πηγές. Πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο προτάθηκε για πρώτη φορά από τη Σλοβενία, τον προηγούμενο μήνα.

«Εάν η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη ή ικανή να προστατεύσει τη ζώνη του Σένγκεν, έχουμε την ανάγκη δημιουργίας μίας γραμμής άμυνας, η οποία προφανώς αφορά την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, λίγο πριν τη σημερινή άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη, με δεδομένη την επίθεση που εξαπέλυσε τις τελευταίες ημέρες η Κομισιόν κατά της Ελλάδας, απαιτώντας να λάβει μέτρα για αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων ώστε να μειωθούν οι προσφυγικές ροές.

ΟΙ Ευρωπαίοι με το τρόπο αυτό επιμένουν όμως να μεταθέτουν ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα και τη λύση του, στις πλάτες της Ελλάδας, η οποία είναι η μόνη που δεν έχει ευθύνες για την όξυνση του ενώ έχει επιδείξει μιά στάση ανθρωπιάς που ξεπλένει τα εγκληματικά ανομήματα της ΕΕ στο θέμα αυτό.

Από την αρχή του έτους, μέσω της Ελλάδας έχουν περάσει στην Ε.Ε. 67.000 πρόσφυγες, ενώ ο αριθμός των εισροών δεν δείχνει σημάδια μείωσης. Μάλιστα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο συγκεκριμένος αριθμός θα κλιμακωθεί σημαντικά τις επόμενες εβδομάδες, λόγω της επιδείνωσης της συριακής κρίσης.

 

Καλύτερα προστασία των συνόρων ζητεί η Μέρκελ

Την ανάγκη «καλύτερης προστασίας» των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. υπογράμμισε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι αποτελεί τον μοναδικό τρόπο σωτηρίας της ζώνης του Σένγκεν.

«Χρειαζόμαστε την προστασία των συνόρων επειδή χρειαζόμαστε τη Σέγνκεν» σημείωσε η Καγκελάριος, η οποία προειδοποίησε ότι η αποτυχία διαφύλαξης των εξωτερικών συνόρων θα θέσει σε κίνδυνο την ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων.

Αναφερόμενη – εμμέσως πλην σαφώς – στην Ελλάδα, η Μέρκελ σημείωσε ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων δεν «πηγαίνει πολύ καλά, στα σημεία όπου η Ε.Ε. έχει θαλάσσια σύνορα».

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα, η Καγκελάριος θα επισκεφθεί την Άγκυρα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.