Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση. Πιο αργά η απαγόρευση κυκλοφορίας | Από Σάββατο 12 Ιούνη

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση. Πιο αργά η απαγόρευση κυκλοφορίας | Από Σάββατο 12 Ιούνη

  • |

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα:

Από το Σάββατο 12 Ιούνη:

▬ Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στις 1:30 από τις 12:30.

▬ Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση, μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας 15 ημε΄ρων για οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

▬ Επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους.

▬ Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 06.00 το πρωί :

▬ Επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

▬ Επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια με φυσική παρουσία για όλους τους μαθητές και υποχρέωση διεξαγωγής self ή rapid test μια φορά την εβδομάδα.

▬ Επιτρέπεται η επανέναρξη εμποροπανηγύρεων, μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Από την Τρίτη 15 Ιουνίου:

▬ Επαναλειτουργούν οι ερασιτεχνικές σχολές χορού με την τήρηση σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων

▬ Στις λαϊκές αγορές η απόσταση εκατέρωθεν πάγκων πώλησης θα είναι 1 μέτρο.

Υποχώρησε σημαντικά το ιικό φορτίο σε 24 περιοχές

Αναφορικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως είπε, βελτιώνονται σταθερά. Κι αυτό, σε συνδυασμό με τον ρυθμό εμβολιασμού και τη μείωση του ιικού φορτίου σε όλη τη χώρα, επιτρέπει νέα βήματα για την ανάκτηση της… ελευθερίας.

Σημαντική χαρακτήρισε την υποχώρηση ιικού φορτίου ειδικά σε 24 περιοχές της χώρας, εκ των οποίων οι 16 (βόρειος τομέας Αθηνών, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Αχαία, Εύβοια, Σύρος, Άνδρος και Κάλυμνος) το επίπεδο ετοιμότητας πέφτει στο κίτρινο από το πορτοκαλί.

Άλλες οκτώ περιφερειακές ενότητες μεταξύ αυτών Πρέβεζας, Σάμου, Ευρυτανίας, Λευκάδας, Θάσου, Λήμνου, πέφτουν επίπεδο από το κίτρινο στο πράσινο.

Ωστόσο, η Περιφερειακή Ενότητα Κω ανεβαίνει επίπεδο στο 3 – πορτοκαλί.

http://ergasianet.gr/