Επεισόδια και προσαγωγές σε διαμαρτυρία κατά πλειστηριασμών

Επεισόδια και προσαγωγές σε διαμαρτυρία κατά πλειστηριασμών

Τρεις προσαγωγές έγιναν έπειτα από επεισόδια σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από συμβολαιογραφείο, στην οδό Θεμιστοκλέους, όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να αποτρέψουν πλειστηριασμό. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν τραυματιστεί ένας πολίτης και τέσσερις αστυνομικοί.

Οι τρεις προσαγωγές έγιναν στη συνέχεια σε συλλήψεις.

Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης για τη σύλληψη των τριών ατόμων.

Όπως καταγγέλλει η ΛΑΕ, πρόκειται για «αναίτια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μεταξύ άλλων, η Λαϊκή Ενότητα σημειώνει ότι «με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., οι δυνάμεις καταστολής για μια ακόμη φορά ξεπέρασαν και σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού. Οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, με πρωτοφανή βία, στο πλήθος διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το συμβολαιογραφικό γραφείο, στην Αθήνα αντιδρώντας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην υφαρπαγή, μεταξύ άλλων, μιας λαϊκής κατοικίας 71 τ.μ. Τη συγκέντρωση είχαν καλέσει η ΛΑΕ και η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών όπως και άλλες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες».

Μεταξύ των τραυματικών είναι ένας φωτορεπόρτερ, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Ανακοίνωση-καταγγελία για την επίθεση εις βάρος του φωτορεπόρτερ εξέδωσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ, στην οποία τονίζει τα εξής:

«ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΌ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒIΑ ΤΡΑΒΑ

»Πόσες φορές θα πρέπει να καταγγείλουμε τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους φωτορεπόρτερ; Πόσες φορές θα πρέπει να ζητήσουμε από τους φρουρούς του νόμου και της τάξης να σέβονται το νόμο όταν ασκούν τα καθήκοντά τους; Πόσες φορές θα ακούσουμε καθησυχαστικές δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας; Θα πρέπει επομένως να δεχτούμε ότι η αστυνομία είναι συστηματικά απείθαρχη και ανεξέλεγκτη;

»Η ΕΦΕ καταγγέλλει τον σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα φωτορεπόρτερ από μέλος διμοιρίας ΜΑΤ κατά τη διάρκεια επεισοδίων ενάντια στους πλειστηριασμούς, στο κέντρο της Αθήνας. Ο συνάδελφος είναι τώρα στο νοσοκομείο και στεκόμαστε όλοι δίπλα του αλληλέγγυοι».

efsyn.gr