ΑΣΟΕΕ: Καταγγέλλουν «πριβέ» φοιτητικές εκλογές για ΠΑΣΠ και ΔΑΠ στο Ζάππειο

ΑΣΟΕΕ: Καταγγέλλουν «πριβέ» φοιτητικές εκλογές για ΠΑΣΠ και ΔΑΠ στο Ζάππειο

Τη διοργάνωση φοιτητικών εκλογών «πριβέ» στο Ζάππειο, στις οποίες έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν – μέχρι στιγμής – μόνο η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση αριστερά φοιτητικά σχήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Σύμφωνα δε με την καταγγελία, το κόστος της εκμίσθωσης του Ζαππείου θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ιδρύματος.

Αναλυτικά, όπως καταγγέλλεται, «η αυτοδύναμη στο Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου ΠΑΣΠ» προσπαθεί «να επιβάλει μια διαδικασία η οποία θα είναι καταφανώς αντιδημοκρατική» καθώς «τα προβλήματα που μπορεί να έχει ο χώρος του Ζαππείου είναι προφανή. Ουσιαστικά σημαίνει ένα εκλογικό κλίμα μέσα σε ένα κλίμα αστυνομοκρατίας, όπως είχε γίνει πέρσι, που οι αστυνομικές δυνάμεις απείλησαν μέχρι και σε σύλληψη φοιτητών που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία τους στην διαδικασία των εκλογών, όπου υπήρχαν κάμερες πάνω από τα παραβάν», τονίζεται στην καταγγελία.

Σημειώνοντας ότι «το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών του 2017 είχαν αναγνωρίσει μόνο η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ», οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι «η επιλογή του χώρου του Ζαππείου δεν προκύπτει από κάποια ανησυχία για την ασφάλεια των φοιτητών/ριων και της διαδικασίας αλλά αποσκοπεί στην μικρότερη δυνατή συμμετοχή των υπολοίπων δυνάμεων ώστε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία της ΠΑΣΠ. Την βολεύει, μάλλον, να γίνουν οι εκλογές μακριά από την ΑΣΟΕΕ, αποκομμένες από το σύλλογο σε μια λογική μηχανισμών και πελατειακών σχέσεων.»

«Την ίδια στιγμή όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις προτιμούν οι εκλογές να γίνουν σε άλλο χώρο της σχολής ή ακόμα και σε άλλο χώρο ασύλου ή χώρο με φοιτητική/εργατική αναφορά μέσα στα απαιτούμενα δημοκρατικά πλαίσια. Το πιο σημαντικό είναι ο ίδιος ο φοιτητικός σύλλογος να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τις διαδικασίες του κόντρα στις λογικές ΠΑΣΠ-ΔΑΠ που αντιλαμβάνονται το σύλλογο ως μαγαζάκι τους.»

Τέλος οι αριστερές φοιτητικές παρατάξεις καταγγέλλουν την πρυτανεία του Πανεπιστημίου «η οποία αρνείται να παραχωρήσει κτήριο της σχολής», καταλήγοντας – σύμφωνα πάντα με την καταγγελία – «να κάνει τις πλάτες σε αυτήν την ντροπιαστική για τον σύλλογο κατάσταση». «Ο πρύτανης που έχει συστηματικά αρνηθεί στις εκατοντάδες υπογραφές φοιτητών που του έχουν κατατεθεί για διενέργεια γενικής συνέλευσης της σχολής και ολιγόωρης παύσης μαθημάτων καθώς δεν τις αναγνωρίζει θεσμικά, αποφασίζει να αναγνωρίσει την ΠΑΣΠ ως μοναδικό ουσιαστικά εκπρόσωπο των φοιτητών. Προσπερνάει διοικητικού τύπου κωλύματα και νοικιάζει το Ζάππειο έναντι 2000 ευρώ. Είναι η απόλυτη ξεφτίλα την στιγμή που η διοίκηση κόβει την σίτιση στους τροφίμους των εστιών, το δίδυμο ΠΑΣΠ-Πρυτανεία με την ανοχή της ΔΑΠ να πληρώνει για να νοικιάσει το Ζάππειο. Καταγγέλλουμε δριμύτατα τις κεκλεισμένων των θυρών συνεννοήσεις ΠΑΣΠ-πρυτανείας εις βάρος του φοιτητικού συλλόγου. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε μια αντιδημοκρατική διαδικασία στο χώρο του Ζαππείου. Συνεχίζουμε των αγώνα για μια ενιαία δημοκρατική και μαζική εκλογική διαδικασία αλλά και συνολικά για την επανανοηματοδότηση των συλλογικών διαδικασιών και την ανασυγκρότηση του φοιτητικού μας συλλόγου», καταλήγει η καταγγελία, που συνυπογράφουν τα αγωνιστικά σχήματα ΑΡΕνΑ, ΡΑΣ-ΕΑΑΚ, RESISTENCIA-EAAK και ανένταχτοι αγωνιστές.

.topontiki.gr