Ν.Χουντής:”Οργή και αγανάκτηση για την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δολοφονία των Παλαιστινίων”

Ν.Χουντής:”Οργή και αγανάκτηση για την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δολοφονία των Παλαιστινίων”

  • |

Απερίφραστη καταδίκη για τη δολοφονία των Παλαιστινίων

Οργή και αγανάκτηση για την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης

Δήλωση Νίκου Χουντή

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Γάζα και τη δολοφονία δεκάδων αμάχων Παλαιστινίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη μαζική δολοφονία των Παλαιστινίων διαδηλωτών από τον ισραηλινό στρατό.

Σε αυτό το αποτρόπαιο και προμελετημένο έγκλημα, συναυτουργός είναι η αμερικανική κυβέρνηση, με την απόφασή της να μεταφέρει την Πρεσβεία της στα Ιεροσόλυμα.

Εκφράζουμε την οργή μας για την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, που «καταγράφει» αντί να καταδικάζει, που δεν ονομάζει τους δολοφόνους, που παίρνει ίσες αποστάσεις, εξισώνοντας θύτες και θύματα.

Αυτή η παραδομένη κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε καν να εκφράσει την οργή και την αγανάκτηση του ελληνικού λαού και να καταδικάσει το έγκλημα που διαπράττουν ΗΠΑ και Ισραήλ, σε βάρος των Παλαιστινίων, της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, αλλά και της ασφάλειας σε όλο τον κόσμο».

Λαϊκή Ενότητα: «Ακατανόητη και ύποπτη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις δολοφονίες Παλαιστινίων στην Γάζα»

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τους νεκρούς στην Γάζα δείχνει την αποδοχή και την συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης στις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ και την επιλογή στρατοπέδου. Διάλεξαν την πλευρά του Σιωνιστικού δυνάστη εις βάρους του Παλαιστίνιου καταπιεζόμενου.

Εξισώνοντας τα πυρά ένοπλων Ισραηλινών στρατιωτών και τις πολεμικές επιχειρήσεις του ισραηλινού κράτους, με τις κινητοποιήσεις άοπλων Παλαιστίνιων αγωνιστών και ζητώντας κι από τις δύο πλευρές να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση», το Υπουργείο Εξωτερικών επιδιώκει να απενοχοποιήσει τις πολιτικές γενοκτονίας εναντίον των «Παλαιστινίων», να ξεφύγει από το επίκεντρο των συμβάντων και να τραυλίζει γενικότητες περί υποχρέωσης της Χαμάς να διασφαλίζει τον ειρηνικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων.

Χωρίς να αναφέρονται πουθενά στην αδικαιολόγητη απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρουν την πρεσβεία τους εκεί, επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να στρέψουν την προσοχή του εκεί που θέλουν αυτοί.

Η στρατηγική συμμαχία της Ελλάδας με το Ισραήλ πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού και το Υπουργείο Εξωτερικών παρά την αμηχανία που του προκαλούν οι μαζικές δολοφονίες Παλαιστινίων, προσπαθεί να «χαϊδέψει τα αυτιά» των Σιωνιστών συμμάχων του.

Προκειμένου να διαφυλαχτεί αυτή η «συμμαχία», το Υπουργείο Εξωτερικών μπορεί έμμεσα να ρίξει το φταίξιμο των ισραηλινών πυρών στην Χαμάς σε αγαστή σύμπνοια με την απάνθρωπη ανακοίνωση της πρέσβειρας του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπεν – Αμπά η οποία με περίσσιο θράσος δεν δίστασε να δηλώσει πως: «Η Χαμάς, η τρομοκρατική οργάνωση που διοικεί την Λωρίδα της Γάζας, φέρει την ευθύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.»

Ο ελληνικός λαός έχει ιστορικούς δεσμούς με τον παλαιστινιακό λαό, έχει κατ΄ επανάληψη εκφράσει την αλληλεγγύη του, έχει έντονα αντιιμπεριαλιστικά συναισθήματα και θα απαντήσει στους όψιμους «βαστάζους» Ισραηλινών και Αμερικανών με αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και αγώνες.

/anemosantistasis.blogspot.com