Πρωτοβουλία της ΛΑ.Ε. για την Παλαιστίνη

Πρωτοβουλία της ΛΑ.Ε. για την Παλαιστίνη

Υπέρ της συγκρότησης ενός «μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη και εναντίον των ΗΠΑ των σιωνιστών και των συμμάχων τους, που θα ξεκινάει από τα Βαλκάνια και θα αγκαλιάζει τα Βαλκάνια και τους λαούς της Μέσης Ανατολής», τάχθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε., τόνισε πως «αν δεν αλλάξουν τα πράγματα στη Μέση Ανατολή, τότε δεν θα αναφλεγεί μόνο η Μέση Ανατολή αλλά ολόκληρος ο κόσμος».

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε μετά την επιστροφή αποστολής από τον Λίβανο αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε., με επικεφαλής τον Παν. Λιαφαζάνη, και εκπροσώπων της Διεθνούς Επιτροπής για την Ειρήνευση στην Συρία.

«Αισθανόμαστε και είμαστε Παλαιστίνιοι» είπε ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στα συμπεράσματα της αποστολής.

«Εάν η Παλαιστίνη εξανδραποδιστεί τότε τελειώνει κάθε ίχνος ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Αν μπορέσουμε να στήσουμε όρθια και ανεξάρτητη την Παλαιστίνη, τότε ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον στην περιοχή μας και στον κόσμο», ανέφερε.

Όπως είπε ο γραμματέας της ΛΑ.Ε., στην αποστολή αυτή διαπίστωσε τα θερμά αισθήματα που τρέφουν στη Μέση Ανατολή για την Ελλάδα και τους Έλληνες. «Όταν λες «Ελλάδα» στη Μέση Ανατολή ανοίγουν διάπλατα όλες οι πόρτες», είπε ο κ. Λαφαζάνης, και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν αξιοποιεί αυτές τις συνθήκες προκειμένου να παίξει έναν ευρύτερο ρόλο στην περιοχή.

«Δυστυχώς, η επίσημη Ελλάδα απουσιάζει από τη Μέση Ανατολή. Έχει καταντήσει δορυφόρος των ΗΠΑ και των Γερακιών του Ισραήλ. Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας. Κατά την επίσκεψή μας στο Λίβανο, δείξαμε το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας. Αυτό το άλλο πρόσωπο το έχει ανάγκη ο αραβοϊσλαμικός κόσμος και η πρωτοβουλία μας έγινε δεκτή με ικανοποίηση παντού», τόνισε και προσέθεσε: «Υπάρχει ανάγκη πολιτικής ανατροπής στη χώρα μας ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει προς μια άλλη κατεύθυνση, αντιιμπεριαλιστική και φιλειρηνική».

Συνεχίζοντας ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να οργανωθεί το επόμενο φθινόπωρο στην Αθήνα ένα μεγάλο συνέδριο με την συμμετοχή όλων των δυνάμεων που θέλουν να συνεισφέρουν στη συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου, το οποίο, όπως είπε, «μπορεί να γίνει ελπίδα για άλλες εξελίξεις στην περιοχή».

Καταλήγοντας, είπε ότι ο ίδιος και όσοι συμμετείχαν στην αποστολή, απηύθυναν, μετά από αίτημα της Χαμάς, επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Εξωτερικών για την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Γάζα και την μεταφορά τραυματιών στα ελληνικά νοσοκομεία για νοσηλεία, αλλά η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε απάντησε.

efsyn.gr