ΝΔ: Έτοιμο το κείμενο της πρότασης μομφής για τη συμφωνία στο Σκοπιανό

ΝΔ: Έτοιμο το κείμενο της πρότασης μομφής για τη συμφωνία στο Σκοπιανό

  • |

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να κατατεθεί το κείμενο με την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία στο Μακεδονικό. 

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποφάσισε να αξιοποιήσει ένα τεράστιο κοινοβουλευτικό όπλο που διαθέτει και να δοκιμαστεί η κυβερνητική συνοχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας έχει συνταχθεί από χθες το βράδυ και αναμένονται οι υπογραφές όλων των βουλευτών της γαλάζιας παράταξης.

Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Παρέμβαση για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή – Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής

Σήμερα το πρωί ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε να παρέμβει και να έρθει η συμφωνία στη βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο έθεσε θέμα πολιτικής νομιμοποίησης.

«Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρόθεση του να υπογράψει διακρατική συμφωνία μια συμφωνία που κατά την άποψή μας είναι βαθιά προβληματική, όχι μόνο είναι αντίθετη με την άποψη του λαού και όχι μόνο γιατί παραχωρεί γλώσσα και εθνικότητα αλλά και γιατί ο Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος του είναι αντίθετος», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο.

topontiki.gr