Κριτική από Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική από Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, καθώς ο βουλευτής προχώρησε σε ξεκάθαρη κριτική αναφερόμενος σε αδυναμίες και παθογένειες του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι στη νέα, μεταμνημονιακή φάση, θα πρέπει να αποδοθούν στο κόμμα «πολιτικά δικαιώματα που έχουν απαλλοτριωθεί από την περίοδο της μνημονιακής έκτακτης κατάστασης». Επισήμανε ότι το νέο πρόγραμμα αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση του κόμματος, για να προχωρήσει στη συνέχεια στις αρνητικές διαπιστώσεις:

Δεν πάσχουμε κυρίως από έλλειμμα οργανωτικού αλλά πολιτικές και ιδεολογικές παθογένειες που περιθωριοποιούν το κόμμα… Ο κυβερνητισμός απονευρώνει ιδεολογικο-πολιτικά το κόμμα…
Αναγνώρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συμμαχίες από το έδαφος της Αριστεράς, ωστόσο δεν θα πρέπει «εμείς να γίνουμε κάτι άλλο», προκειμένου «να γίνουμε αποδεκτοί από άλλες δυνάμεις».

Επισήμανε επίσης τους κινδύνους, τονίζοντας «να μην υιοθετούμε έναν αριστερό λαϊκισμό που συγχέει τη δημοκρατική λαϊκότητα της Αριστεράς με τον συγκεχυμένο λαϊκισμό… Η ανάγκη νέων διαιρετικών τομών δεν πρέπει να οδηγεί στη συρρίκνωση των πολλαπλών πολιτικών αντιθέσεων», είπε.

Επίσης τόνισε ότι η πορεία κόμματος θα πρέπει να στηριχθεί στο τρίπτυχο: δημοκρατία, συλλογικότητα, αξιοκρατία. «Εμείς πάσχουμε και από τα τρία», δήλωσε ξεκάθαρα ο κ. Φίλης.

Όσο για την επιλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι σηματοδοτεί μια νέα περιοδο για την πολιτική-οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

efsyn.gr