Οι φασίστες ήθελαν να καταλάβουν το Κοινοβούλιο

Οι φασίστες ήθελαν να καταλάβουν το Κοινοβούλιο

  • |

Μπορεί ο ΣΚΑΙ να είδε κουκουλοφόρους αναρχικούς με ελληνικές σημαίες (η αναφορά ότι αναρχικοί είχαν ελληνικές σημαίες μόνο σε χαχόλους απευθύνεται), αλλά οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο για το ποιος προκάλεσε τα επεισόδια είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Χρυσαυγίτες με φωτοβολίδες (ακόμα και εναντίον των ίδιων των συγκεντρωμένων) επιτέθηκαν σε αλλεπάλληλα κύματα εναντίον των ματ που φρουρούσαν το Κοινοβούλιο με προφανή σκοπό να το καταλάβουν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι Χρυσαυγίτες έδρασαν ως προβοκάτορες για να διαλύσουν την συγκέντρωση (πράγμα που έκαναν). Δυστυχώς εκτιμούμε ότι επιδίωκαν κάτι πολύ χειρότερο, την κατάληψη του κτιρίου της Βουλής.

Από τους φασίστες δεν γλύτωσαν ούτε οι βουλευτές της ΝΔ. Γι αυτό ας το ξανασκεφτούν όσοι υιοθετούν την ακροδεξιά και τους νεοναζί για ψηφοθηρικούς λόγους. Η εκκόλαψη του Αυγού του Φιδιού δημιουργεί ήδη τα πρώτα οδυνηρά αποτελέσματα και για τους ίδιους.

*Η σημαία με τον δικέφαλο αετό που φοράει ο… ειρηνικός, φασίστας διαδηλωτής, αναγράφει και τη χρονολογία 1914. Είναι η χρονιά που οι γιοι των τσιφλικάδων (Χρηστάκη Ζωγράφου, Καραπάνου κ.ά.) με “στρατό” από διάφορα περίεργα στοιχεία (λήσταρχους και άλλους) εισέβαλαν στην Αλβανία.

artinews.gr