«Ναι, μεν αλλά με προσοχή» λέει η Κομισιόν στην αύξηση του κατώτατου μισθού

«Ναι, μεν αλλά με προσοχή» λέει η Κομισιόν στην αύξηση του κατώτατου μισθού

  • |

Υπέρ  μίας «προσεκτικής» αύξησης του βασικού μισθού τάχθηκε χθες Τετάρτη η Κομισιόν κατά τη συνάντηση των θεσμών με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με κύκλους του Υπ. Εργασίας.

Σύμφωνα, με το capital.gr, αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών για το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης.

Τους ενημέρωσε, επίσης, ότι η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την ίδια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε ότι είναι σύμφωνη με την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι αυτή θα πρέπει να είναι προσεκτική. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό γύρω στο 8%, χωρίς να αποκλείεται να τον αυξήσει ακόμα περισσότερο δηλαδή 10%. Με άλλα λόγια, στις παραπάνω περιπτώσεις,  ο μεικτός κατώτατος θα ανέλθει από  τα 586 ευρώ που’ναι σήμερα στα 632 ευρώ ή ακόμα και στα 644 ευρώ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Ε. Αχτσιόγλου προς τους θεσμούς, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, έγινε ανταλλαγή οικονομικών και νομικών επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές, αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού σε βασικά μεγέθη της οικονομίας.

.topontiki.gr