«Μπελάς» για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κουρουμπλής: Ούτε ανασκευάζει, αλλά ούτε «ξηλώνεται»

«Μπελάς» για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κουρουμπλής: Ούτε ανασκευάζει, αλλά ούτε «ξηλώνεται»

  • |

Πρόβλημα δημιουργεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συνάντηση που είχε χτες στο Αίγιο με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο πλήττει το προεκλογικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, δηλαδή αυτό της συστράτευσης κατά του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΜΑΡΙΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Αν και ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης έσπευσε να χειριστεί το θέμα άμεσα χτες προκειμένου να κλείσει αυθημερόν όπως συνέβη με την περίπτωση της Μυρσίνης Λοίζου, τελικά φαίνεται να μένει ανοιχτό προς το παρόν προκαλώντας εκνευρισμό και ανησυχία για το ποια είναι τα όρια του εν λόγω υποψηφίου στην προσπάθειά του να εκλεγεί. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν κατέβασε τις φωτογραφίες με τον Αμβρόσιο από το twitter ωστόσο με δήλωσή του έδειξε να επιμένει και να υπερασπίζεται την επιλογή του, παρά να ανασκευάζει όπως διαβεβαίωνε την Κουμουνδούρου.

Πάντως, δεν φαίνεται να είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης το «ξήλωμά» του από το ευρωψηφοδέλτιο, επειδή θα ήταν το δεύτερο κρούσμα μετά την απομάκρυνση Λοϊζου και πιθανότατα υπό το φόβο ότι κάτι τέτοιο ότι θα επέφερε εκλογικό πλήγμα δεδομένου ότι θεωρείται πως ο Π. Κουρουμπλής έχει δεσμούς με παραδοσιακά «πασοκικά» ακροατήρια.

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής  στο πλαίσιο επίσκεψης στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο, συνάντησε – «τυχαία» όπως κατά πληροφορίες ισχυρίστηκε στον Πάνο Σκουρλέτη που επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά για να ζητήσει εξηγήσεις – τον Αμβρόσιο Καλαβρύτων, γνωστό για τις ακροδεξιές απόψεις του και την υποστηρικτική στάση που τηρεί προς τη Χρυσή Αυγή.  Πάντως στην φωτογραφία που ο ίδιος ανέβασε εμφανίζεται να κρατά

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο News247 δικαιολογήθηκε ότι η «δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη» και ανεκτική ενώ το ίδιο επιχείρημα φέρεται να επικαλέστηκε στον Π. Σκουρλέτη ο οποίος οργισμένα του ζήτησε να εξηγήσει γιατί επέλεξε αφενός να τον συναντήσει και να φωτογραφηθεί μαζί του αφετέρου να γνωστοποιήσει τη συνάντηση αυτή ανεβάζοντας τις φωτογραφίες στου τουίτερ. Ικανοποιητικές εξηγήσεις σε αυτό το τηλεφώνημα δε δόθηκαν και του ζητήθηκε να κάνει μια ανασκευαστική δήλωση περί «ατυχούς» επιλογής.

«Καλά έκανα…»

Αργότερα το απόγευμα, και αφού είχε κατεβάσει τις φωτογραφίες από το τουίτερ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευσε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο facebook η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί ανασκευαστική. Αντιθέτως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, εγκαλεί όσους – από τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως – τον επέπληξαν και δικαιολογείται εκ νέου με το επιχείρημα ότι ούτε λίγο ούτε πολύ από δημοκρατική ευαισθησία και ανωτερότητα συνάντησε τον Αμβρόσιο με τον οποίο κατά τα λοιπά διαφωνεί για τις μισαλλόδοξες απόψεις του. Και κυρίως, υπερασπιζόμενος την επιλογή του, καθόλου δεν εγγυάται ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί στην πορεία προς την ευρωκάλπη.

Συγκεκριμένα, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.
Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος:
Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Πώς μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου αλλά αυτή τη φορά πλήττει ευθέως το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το προηγούμενο σοβαρό πλήγμα για την κυβέρνηση εξαιτίας του, ήταν οι χειρισμοί του του ως υπουργού Ναυτιλίας, τον Σεπτέμβριο του 2017 του περιστατικού με τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ στον κόλπο του Σαρωνικού που είχε ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό πετρελαιοκηλίδας η οποία ρύπανε όλη την ευρύτερη περιοχή. Ο πρωθυπουργός δεν τον είχε απομακρύνει άμεσα όπως ζητούσε τότε η αντιπολίτευση παρά πολλούς μήνες αργότερα, στον ανασχηματισμό του Αυγούστου του 2018. Το ίδιο φθινόπωρο, μήνες δηλαδή πριν ξεκινήσει η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ένδειξη ότι διαπραγματεύτηκε την απομάκρυνσή του από το υπουργικό συμβούλιο.

topontiki.gr