Αποστάσεις Φίλη και Κούλογλου από την ανάρτηση Πολάκη

Αποστάσεις Φίλη και Κούλογλου από την ανάρτηση Πολάκη

  • |

Παρέμβαση για την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη έκαναν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κούλογλου.

Από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως, με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «αδικεί τον εαυτό του» και «δεν εκπροσωπεί το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του.

Ο κ. Φίλης πρόσθεσε πως τα όσα είπε αναπληρωτής υπουργός αδικούν και το κυβερνητικό του έργο «που είναι σημαντικό στον τομέα της υγείας».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως τα λεγόμενα του συναδέλφου του «αδικούν την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας».

Στη συνέχεια ο κ. Κούλογλου μιλώντας στον Alpha είπε ότι «ο κ. Πολάκης έκανε λάθος. Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Δίνει πάτημα στη Ν.Δ. να αλλάζει την ατζέντα».

«Τα ΑΜΕΑ στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, σε σύγκριση με χώρες όπως το Βέλγιο, είναι η μέρα με τη νύχτα» σημείωσε.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Στ. Κυμπουρόπουλου που εξέφραζε ένα προσωπικό παράπονο: «Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει» και το σχόλιο του Π. Πολάκη.

efsyn.gr