Καταγγελία για τη δράση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια: Ψέκασαν τον κόσμο, διαλύθηκε η συναυλία, επέστρεψαν οι ναρκέμποροι

Καταγγελία για τη δράση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια: Ψέκασαν τον κόσμο, διαλύθηκε η συναυλία, επέστρεψαν οι ναρκέμποροι

  • |

Τεταμένο είναι το κλίμα στα Εξάρχεια με την ΕΛΑΣ να έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιό της για την περιοχή.

Ωστόσο, από την Παρασκευή όταν και έγινε η έφοδος των ΜΑΤ στην κατάληψη του ΒΟΞ, στην πλατεία βρίσκεται σε εξέλιξη φεστιβάλ μουσικής.

Σύμφωνα με καταγγελία ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου που βρίσκεται πάνω στην πλατεία, το βράδυ του Σαββάτου άνδρες των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα προς το μέρος τετρακοσίων τουλάχιστον ανθρώπων που παρακολουθούσαν το live, ενώ από τη ρίψη προκλήθηκαν ζημιές και στις ηχητικές εγκαταστάσεις.

Κατά την επέμβαση της αστυνομίας, άνθρωποι που είχαν στήσει πάγκους με βιβλία αναγκάστηκαν να φύγουν από το φεστιβάλ, ενώ όπως καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου μετά το πέρας των επεισοδίων επανεμφανίστηκαν “ναρκέμποροι κατά δεκάδες μισή ώρα αργότερα”.

“Θα το λέμε και κανείς δεν θα μας πιστεύει πως όταν υποσχόντουσαν να καθαρίσουν τα Εξάρχεια εννοούσαν από όλους όσους παρεμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών – λεπτομέρειες αύριο ελπίζω χωρίς άσθμα και αλλεργικό σοκ στα μάτια” προσθέτει ο ίδιος.

Από την πλευρά της η αστυνομία ανέφερε ότι τα μεσάνυχτα αλλά και λίγο πριν από τη 1:00, άγνωστα άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη.
Αργότερα, στις 2:30, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο ύποπτο όχημα, στην συμβολή των οδών Εμ. Μπενάκη και Σόλωνος. Τότε δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους, οι οποίοι πήραν τα κλειδιά της μιας μηχανής, το ένα κράνος και έσπασαν έναν φάρο. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές, αλλά στη συνέχεια όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

topontiki.gr