Πώς θα μειώσετε πιο αποτελεσματικά τα μηνιαία έξοδα σας

Πώς θα μειώσετε πιο αποτελεσματικά τα μηνιαία έξοδα σας

  • |

Η συνήθεια να κόβει κανείς, πρώτα από όλα, τα καθημερινά μικροέξοδα όταν θέλει να κάνει οικονομία δεν είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος μείωσης του μηνιαίου μπάτζετ, σύμφωνα με έρευνα. Το να στερείστε για παράδειγμα τον καφέ ή τα σνακ δεν θα κάνει κάποια σημαντική διαφορά στον προϋπολογισμό σας. Κι αυτό γιατί αυτά είναι μικροποσά, που δεν βοηθούν ιδιαίτερα την κατάσταση, αν ο σκοπός είναι να «μαζέψει» κανείς αρκετά χρήματα.

Το «ψαλίδι» στο κόστος κατοικίας είναι ίσως το ένα, μεγαλύτερο και σημαντικότερο όλων έξοδο που μπορεί να περικοπεί. Αυτό υποστηρίζουν και οι περισσότερες μελέτες. Η πιο πρόσφατη έρευνα πραγματοποιήθηκε από την TD Ameritrade, η οποία εξέτασε τις περιπτώσεις ανθρώπων που κατάφεραν να αποταμιεύσουν το 20% ή και περισσότερο από τα έσοδα τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η μόνη βασική διαφορά μεταξύ αυτών και όσων δεν κατάφεραν να αποταμιεύσουν ήταν το πόσα ξόδευαν για την κατοικία τους.

Όσοι έκαναν «σούπερ» αποταμίευση έδιναν μόλις το 14% του εισοδήματος τους σε έξοδα σπιτιού, σε σχέση με όσους δεν έκαναν αρκετή αποταμίευση και οι οποίοι «παραχωρούσαν» σε έξοδα σπιτιού το 23% των εσόδων τους.

Μάλιστα, πέρα από την οικονομική πλευρά του θέματος, σύμφωνα με το Marketwatch, οι έρευνες δείχνουν πως η μετακόμιση σε ένα «οικονομικότερο» σπίτι, θα μπορούσε να είναι πιο «εύκολη» σε σχέση με τους καθημερινούς μικρούς περιορισμούς που μπορεί να έχουν ψυχολογική επιβάρυνση.

topontiki.gr/