Θεοδωρικάκος: Τι συμφωνήσαμε με τα κόμματα – Πότε θα ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού

Θεοδωρικάκος: Τι συμφωνήσαμε με τα κόμματα – Πότε θα ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού

  • |

Πριν από την Κυριακή των Εκλογών θα ψηφίσουν οι Ελληνες του εξωτερικού, δήλωσε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός εξήγησε και το πώς θα πιστοποιείται από τις αρχές ότι οι Ελληνες του εξωτερικού έχουν παρουσία στην Ελλάδα τουλάχιστον 2 χρόνια τα τελευταία 35 χρόνια της απουσίας τους.

Οπως εξήγησε θα χρειάζεται να προσκομίζουν δημόσια έγγραφα. «Από απολυτήριο σχολείου, από ασφαλιστικό οργανισμό, από την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας και άλλα.», σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Στην πραγματικότητα όσοι έχουν φύγει μέχρι 33 χρόνια καλύπτονται όλοι, πρόσθεσε. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός έχει έρθει στην Ελλάδα είτε για να σπουδάσει είτε για να εργαστεί είτε για να κάνει στρατιωτική εργασία» συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έθεσε πολύ ψηλά στην ατζέντα της το θέμα της ψήφου των αποδήμων, και δεν είναι τυχαίο ότι για να περάσει το νομοσχέδιο, έγιναν και κατ ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

 

Πότε θα ψηφίζουν οι Ελληνες του Εξωτερικού

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε και για το πότε θα ψηφίζουν οι απόδημοι και μολονότι παρέπεμψε στην τελική πρόταση που θα συνταχθεί, επισήμανε ότι «κανονικά η ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού θα γίνεται προηγούμενες ημέρες από αυτές που γίνεται στην Ελλάδα γιατί υπάρχουν πρακτικά ζητήματα με διαφορές ώρας κτλ».

Οπως είπε ακόμα από την χθεσινή σύσκεψη της διακομματικής κατάλαβε οτι υπάρχει βάση συμφωνίας με όλα τα κόμματα, με εξαίρεση το κόμμα του κ. Βαρουφάκη.

topontiki.gr