Προανακριτική Novartis: «Τα πειθαρχικά μέτρα για Πολάκη – Τζανακόπουλου» και η διαφοροποίηση Καστανίδη

Προανακριτική Novartis: «Τα πειθαρχικά μέτρα για Πολάκη – Τζανακόπουλου» και η διαφοροποίηση Καστανίδη

  • |

«Θα εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής και τα όσα προβλέπονται για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και άλλα πειθαρχικά μέτρα για ανάρμοστη συμπεριφορά, εάν οι κύριοι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος επιμείνουν να θέλουν να παραβιάσουν την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής», διαμήνυσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΘΕΜΑ 104,6.

Ο κ. Καραγκούνης, ο οποίος είναι και ο ίδιος μέλος της επιτροπής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έδρασε και κακόπιστα και παρελκυστικά όταν δήλωσε αυτούς τους δύο βουλευτές του ως μέλη της προανακριτικής και εκτίμησε ότι από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλουν να πυροδοτήσουν και να δυναμιτίσουν αυτή τη διαδικασία.

Μάλιστα επικαλέστηκε τις «χυδαίες εκφράσεις», που έχουν ακουστεί, όπως είπε, στην επιτροπή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι χαρακτηρισμοί «φασίστες» και «καραγκιοζάκοι».

Ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι ήταν «αυτονόητη η εξαίρεση των δύο προσώπων διότι δεν μπορούσαν να έχουν την ιδιότητα και του ελεγκτή και του ελεγχόμενου, διαφορετικά θα ετίθετο ακόμη και θέμα ακυρότητας της διαδικασίας».

«Δεν τιμά κανέναν αυτή η διαδικασία» σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην επιτροπή στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντικαταστήσει τους Παύλο Πολάκη – Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ο κανονισμός τα λύνει αυτά τα θέματα».

«Αντάρτικο» Καστανίδη στο ΚΙΝΑΛ για την Novartis

Την ίδια ώρα αίσθηση έχει προκαλέσει στο Κίνημα Αλλαγης η ξαφνική διαφοροποίηση του βουλευτή Χάρη Καστανίδη. Μιλώντας στο documentonews.gr ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να καλεί ως μάρτυρες όποιους κρίνει ότι θα συνεισφέρουν στη διερεύνηση της υπόθεσης. Όμως, δεν μπορεί να καθορίζεται από την πλειοψηφία της ποιος θα μετέχει στη σύνθεση της Επιτροπής για την Προανακριτική».

Και συμπλήρωσε: «αλλιώς θα ήταν παραβίαση του κοινοβουλευτικού κανόνα ότι την αποφασιστική αρμοδιότητα για το ποιος εκπροσωπεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα στη σύνθεση μιας επιτροπής την έχει αποκλειστικά η προτείνουσα κοινοβουλευτική ομάδα και κανένας άλλος»!

Η θέση του Κινήματος Αλλαγής ήταν από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να εξαιρεθούν από μέλη της Επιτροπής οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, αφού έχουν κληθεί ως μάρτυρες για την υπόθεση. Η τοποθέτηση αυτή ενισχύθηκε με την γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής του 2010 που είχε εκφραστεί υπέρ της εξαίρεσης των βουλευτών που καλούνται ως μάρτυρες για την εξεταστική για το Βατοπέδι. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν να αποκλειστούν οι κκ. Πολάκης και Τζανακόπουλος από την προανακριτική, αλλά ο Χάρης Καστανίδης διαφωνεί.

topontiki.gr/