Καστανίδης: Δεν υπήρξε απόφαση του ΚΙΝΑΛ για την πρόταση εξαίρεσης Πολάκη – Τζανακόπουλου

Καστανίδης: Δεν υπήρξε απόφαση του ΚΙΝΑΛ για την πρόταση εξαίρεσης Πολάκη – Τζανακόπουλου

  • |

«Ποτέ δεν ήρθε στο εσωτερικό του κόμματος να συζητηθεί η πρόταση εξαίρεσης. Ήταν μια πρωτοβουλία Κεγκέρογλου – Λιακούλη και όχι απόφαση του κόμματος, πρόκειται για αντικοινοβουλευτική ενέργεια η πρόταση εξαίρεσης» εξήγησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

«Δεν είναι αντίθετη στο κόμμα μου η άποψή μου είναι αντίθετη στην θέση που πήραν δύο καλοί μου συνάδελφοι. Απόφαση του κόμματος δεν υπάρχει. Ο κ. Κεγκέρογλου πήρε ως δικαιούτο μια πρωτοβουλία μαζί με την κ. Λιακούλη αλλά ποτέ δεν ήρθε στο εσωτερικό της Κ.Ο. για συζήτηση».

«Το να ζητάς πριν ξεκινήσει μια προανακριτική την εξαίρεση κάποιων ανθρώπων με βάση ότι προτίθεται να τους καλέσεις ως μάρτυρες η διαδικασία αυτή υπονομεύει τον βασικό κοινοβουλευτικό κανόνα», είπε ο κ. Καστανίδης, συμπληρώνοντας πως «όταν ζητάς την εξαίρεση πριν ξεκινήσουν διαμορφώνεις το εξής στάτους ότι σε επόμενη προανακριτική επιτροπή θα λέω ότι θα τους καλέσω ως μάρτυρες. Υπάρχει τεράστια διαφορά με τον Τζανακόπουλο – Πολάκη από το Βατοπέδι το 2010 γιατί τότε ο κ. Λαφαζάνης και Παπουτσής είχαν ήδη κληθεί και καταθέσει ως μάρτυρες ενώπιον Δικαστικών και Διοικητικών Αρχών. Το πρόκειται να κληθούν είχε σχέση με τους συγκεκριμένους δύο που ήδη είχαν κληθεί».

«Κανένα δεδικασμένο δεν δημιουργείται. Θα συνέβαινε το ίδιο αν ο Τζανακόπουλος – Πολάκης είχαν κληθεί και καταθέσει ενώ διοικητικών αρχών. Θα έπρεπε ή να ζητήσει νέα γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου ή να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων. Ο βασικός κοινοβουλευτικός κανόνας λέει ότι η σύνθεση μια Επιτροπής καθορίζεται από την προτείνουσα Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλιώς κάθε πλειοψηφία θα μπορεί να ορίζει όποιον θέλει» συμπλήρωσε.

Τέλος υπογράμμισε ότι «έχουν θέση οι Τζανακόπουλος – Πολάκης ενώ και ο κ. Τασούλας αντέδρασε ψύχραιμα αναβάλλοντας τη συνεδρίαση για να βρεθεί λύση. Η να υπάρξει μια νέα γνωμοδότηση ή την ημέρα που θα κληθούν ως μάρτυρες να αντικατασταθούν από άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να επανέλθουν στην Προανακριτική».

.topontiki.gr/