Ανοίγει ο φάκελος 17Ν μετά την επιστολή Γιωτόπουλου

Ανοίγει ο φάκελος 17Ν μετά την επιστολή Γιωτόπουλου

  • |

Το άνοιγμα του φακέλου της 17Ν προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα επιστολής του έγκλειστου, καταδικασμένου ως ηθικού αυτουργού των ενεργειών της οργάνωσης, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, περί ασύλληπτων μελών ζητεί με εντολή που διαβιβάζει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Μαρία Δήμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας έδωσε στην αντιτρομοκρατική το δημοσίευμα του «Εθνους», όπου εστάλη η επιστολή, και άλλα συναφή δημοσιεύματα, προκειμένου να ερευνηθούν όλα όσα αναφέρονται.

Γράφοντας μέσα από τη φυλακή στο «Εθνος», ο Αλ. Γιωτόπουλος αναφέρει πως στη γιάφκα της οργάνωσης που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε ένα όπλο που ενέπλεκε συγκεκριμένο πρόσωπο και το οποίο εξαφανίστηκε, μαζί με χειρόγραφα του ίδιου προσώπου.

Υποστήριξε ακόμα πως ασύλληπτα παραμένουν οκτώ μέλη της οργάνωσης, που έχουν συμμετάσχει σε αιματηρές επιθέσεις με νεκρούς και τραυματίες.

Ο Γιωτόπουλος διερωτάται ποιος εξαφάνισε το επίμαχο όπλο, αναφέροντας ως ενδεχόμενα τις μυστικές υπηρεσίες και κάποιον από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις αρχές.

Παράλληλα, σημειώνει ότι έχουν εξαφανιστεί και χειρόγραφα του ίδιου προσώπου, ενώ αγνοήθηκαν επιβαρυντικές καταθέσεις τρίτων προσώπων.

efsyn.gr