Ξύλο και προσαγωγές κατά τη διάρκεια εκκένωσης τριών καταλήψεων στο Κουκάκι

Ξύλο και προσαγωγές κατά τη διάρκεια εκκένωσης τριών καταλήψεων στο Κουκάκι

  • |

Τρομερή βία και καταστολή ασκήθηκε κατά τη διάρκεια των εκκενώσεων τριων καταλήψεων στο Κουκάκι το πρωί της Τετάρτης από την αστυνομία.

Σύμφωνα με καταγγελίες γυναίκας από διαμέρισμα της οδού Ματρόζου εκείνη και η οικογένειά της αρνήθηκαν την είσοδο της αστυνομίας στο σπίτι τους χωρίς ένταλμα και ως απάντηση οι αστυνομικοί τους έδεσαν και τους πλάκωσαν στο ξύλο.

Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα κατήγγειλε στον ANT1: «Ήρθαν τα ΜΑΤ, είπαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται και ρώτησαν πως βρέθηκαν στην ταράτσα μας χωρίς χαρτί». Μάλιστα η αστυνομία προχώρησε και στην προσαγωγή τους.

«Είναι η δεύτερη φορά που ξυπνήσαμε σε εμπόλεμη κατάσταση», δήλωσε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού και περιέγραψε πως όταν χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού, ο σύζυγός της είδε τους άνδρες των ΜΑΤ εκείνοι του ζήτησαν να περάσουν στο διπλανό σπίτι.

«Έχετε χαρτί εισαγγελέα, όταν έχετε θα σας ανοίξουμε», είπε ο άνδρας. Λίγο μετά ακούστηκαν βήματα στην ταράτσα και ο άνδρας με τα δύο παιδιά της πήγαν να εξακριβώσουν τι συμβαίνει, οι αστυνομικοί τους πέταξαν κάτω, τους χτύπησαν και τους πέρασαν χειροπέδες. Η γυναίκα, καταγγέλλει ακόμη, ότι είδε ένα αστυνομικό να έχει πατήσει με το γόνατό του το κεφάλι του γιου της στο πάτωμα και πως λίγο αργότερα υπήρξε εισαγγελική παραγγελία για έρευνα στο σπίτι της «μήπως κρύβανε καταληψίες».

 

Το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» βρίσκει καθημερινά την εφαρμογή του σε εκκενώσεις καταλήψεων, άσκηση βίας και πράξειας εξευτελισμού εκ μέρους της αστυνομίας στην Αθήνα. Χθες εκκενώθηκε η κατάληψη «Έπαυλη Κούβελου» στο Μαρούσι ενώ σήμερα σε τριπλή επιχείρηση εκκενώθηκαν καταλήψεις στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Άρβαλη 3.

Μάλιστα σε μία από τις εκκενώσεις η αστυνομία έκανε χρήση βομβίδων κρότου λάμψης και χημικών απέναντι σε άτομα που βρίσκονταν εντός της κατάληψης και μετά το τέλος της επιχείρησης προχώρησε σε συνολικά δέκα προσαγωγές.

«Αυτή την στιγμή το κράτος επιτίθεται στην κοινότητά μας, στο σπίτι μας, στους χώρους που στεγαζόμαστε και ζούμε, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής οργάνωσης του αναρχικού χώρου και των καταπιεσμένων. Οι καταλήψεις είναι κομμάτι του αγώνα ενάντια στον εξευγενισμό και την τουριστικοποίηση των γειτονιών, είναι αγώνας ενάντια στον εγκλεισμό και τον εκτοπισμό των σωμάτων μας, ενάντια στον εκβιασμό των αφεντικών και την καταστολή των μπάτσων, είναι η υλοποίηση της αυτό-οργάνωσης, της αλληλεγγύης, οι χώροι απελευθέρωσης από την τυραννία του κράτους, του κεφαλαίου και της πατριαρχίας. Καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει με κάθε μέσο και τρόπο απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία.

Καλούμε τον κόσμο να υποστηρίξει την αντίστασή μας. Συγκέντρωση τώρα στο πεζόδρομο της Γιωργάκη Ολυμπίου στο ύψος της Δημητρακοπούλου» αναφέρει η κοινότητα των καταλήψεων σε ανακοίνωσή της.

http://alterthess.gr