Τέλη κυκλοφορίας 2020: Παράταση για την πληρωμή ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Παράταση για την πληρωμή ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών

  • |

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2020 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 θα μπορεί να γίνει η πληρωμή τους.
Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα μπορούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020 όπως ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Οικονομικών.

«Το Υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρατείνει την προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020», ανέφερε το ΥΠΟΙΚ.
Το υπουργείο υπογράμμισε ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση στα τέλη κυκλοφορίας και όσοι δεν πληρώσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

«Πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο», αναφέρει το υπουργείο.
Τα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας 2020
Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας 2020, θα επιβαρυνθούν με επιπλέον πρόστιμο πέραν του ποσού για τα τέλη.

Το πρόστιμο είναι:

Ίσο με το 100% των τελών, εφόσον το όχημα είναι δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ.
Ίσο με το 50% των τελών, εφόσον το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο.
30 ευρώ, εφόσον τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2020
Η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2020 μπορεί να γίνει με τον κωδικό πληρωμής που οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα βρουν στο ειδοποιητήριο από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης των ειδοποιητηρίων είτε με κωδικούς TAXISnet, είτε χωρίς κωδικούς.

Σε ό,τι αφορά την εκτύπωση των τελών με κωδικούς TAXISnet, επιλέγετε «Κατάσταση οχημάτων» για να εμφανιστούν τα οχήματα, ακολούθως «Εκτύπωση εντύπου τελών κυκλοφορίας» για τα εν κινήσει οχήματα και τέλος «Αρχείο σε Φύλλο Εργασίας» για Κατάσταση Τελών Κυκλοφορίας.

Σε ό,τι αφορά την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες καλούνται μέσα από την εφαρμογή της ΑΑΔΕ να συμπληρώσουν το ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, το έτος τελών κυκλοφορίας και ακολούθως επιλέγουν «αναζήτηση» και «εκτύπωση», αφού εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση».

sputniknews.gr