Σαράντα γυναίκες με καρκίνο του μαστού στηρίχθηκαν από την “Τράπεζα Περούκας” της ΑΕΛΙΑ

Σαράντα γυναίκες με καρκίνο του μαστού στηρίχθηκαν από την “Τράπεζα Περούκας” της ΑΕΛΙΑ

Σαράντα γυναίκες που μάχονται με τον καρκίνο του μαστού, αντιμετωπίζοντας παράλληλα οικονομικά προβλήματα, στηρίχθηκαν κατά τη διάρκεια του 2019 από την “Τράπεζα Περούκας” που δημιούργησε η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “ΑΕΛΙΑ” στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη τράπεζα έχει σκοπό να βοηθήσει γυναίκες που έχασαν τα μαλλιά τους από τις χημειοθεραπείες. “Είναι μια ουσιαστική δράση, καθώς το 2019 εξυπηρετήθηκαν 40 γυναίκες, ενώ ο αριθμός κάθε χρόνο αυξάνεται”, δήλωσε η αντιπρόεδρος της “ΑΕΛΙΑ”, Καλυψώ Γούλα, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FΜ”.

Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία το τελευταίο τρίμηνο του 2014 και έως σήμερα ο σύλλογος κατάφερε να συγκεντρώσει στη ξεχωριστή αυτή “τράπεζα” 150 περούκες, οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση καρκινοπαθών γυναικών. ‘Ολες μαζεύτηκαν από δωρεές γυναικών που είτε νόσησαν, είτε τις είχαν στα σπίτια τους και δεν τις χρειάζονται πια.

“Η δράση απευθύνεται σε γυναίκες οικονομικά αδύναμες. Διότι δεν μπορείς να πληρώσεις εύκολα για να αποκτήσεις μια περούκα” πρόσθεσε η κ.Γούλα. Στις επιπλέον δράσεις της “ΑΕΛΙΑ” είναι η συνεργασία με γιατρούς για δωρεάν εξετάσεις, η στήριξη γυναικών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πολυδάπανες θεραπείες καθώς και η διοργάνωση ομιλιών και ημερίδων με θέμα την πρόληψη και έγκαιρη εξέταση.

enallaktikos.gr