Μυτιλήνη: Διαδήλωση χιλιάδων προσφύγων

Μυτιλήνη: Διαδήλωση χιλιάδων προσφύγων

  • |

Πάνω από 2 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έκαναν διαδήλωση στη Μυτιλήνη, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών παροχής ασύλου και καλύτερης συνθήκες διαβίωσης στην κόλαση της Μόριας.

Διμοιρίες ΜΑΤ εμπόδισαν τη διαδήλωση, στο ύψος της ΔΕΗ, ενώ έγινε επιχείρηση της αστυνομίας να εμποδίσει τους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες να φτάσουν από τον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη. Όμως, εκείνοι αποφασισμένοι, ξεφεύγουν ακόμα και από τα χωράφια για να μην τους σταματήσουν οι αστυνομικοί στον κεντρικό δρόμο. «Azadi- Azadi» που θα πει «ελευθερία», ήταν το κεντρικό τους σύνθημα, καθώς ο εγκλεισμός στο στρατόπεδο της Μόριας διαρκεί πολλούς μήνες.

11.40 Οι διαδηλωτές ανάβουν φωτιές σε χωράφια κοντά στη ΔΕΗ, ενώ γίνεται ρίψη δακρυγόνων. Τα χημικά δημιουργούν πρόβλημα στους πρόσφυγες που είναι στον καταυλισμό του Καρά-Τεπέ, όπου οι ΜΚΟ ετοιμάζονται για εκκένωση
11.30 Τα ΜΑΤ ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης στους 500 διαδηλωτές που διέφυγαν από τα στενά και βρίσκονται στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, ενώ 1500 έχουν μπλοκαριστεί από διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από το παλαιοπωλείο Δεμερτζή.

http://artinews.gr