Ημερίδα του ΜέΡΑ25 για τα κόκκινα δάνεια

Ημερίδα του ΜέΡΑ25 για τα κόκκινα δάνεια

  • |

Ημερίδα με θέμα «Κόκκινα Δάνεια: Η σημερινή πραγματικότητα – προτάσεις για λύση» , διοργανώνει αύριο, Δευτέρα, το ΜέΡΑ 25 στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων (Γκάζι) από τις 11:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κόκκινα δάνεια ξεπερνούν τα 70 δισ. ευρώ και αποτελούν το 42% του συνόλου των δανείων. Προσθέτει ότι με τον «Ηρακλή» οι δανειολήπτες «έρχονται αντιμέτωποι με τα ταμεία που αγόρασαν τα δάνειά τους με μεγάλη έκπτωση, τα οποία όμως απαιτούν ολόκληρο το ποσό έχοντας την διακριτική ευχέρεια είτε να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό είτε να εκβιάσουν για διακανονισμό που θα τους επιφέρει σημαντικά κέρδη σε σύγκριση με την τιμή στην οποία τα αγόρασαν. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Το ΜέΡΑ25 διαφωνεί!».

Υπό αυτό το πρίσμα, το ΜέΡΑ 25 θεωρεί «ιερή υποχρέωση όλου το πολιτικού συστήματος να βάλει τους πολίτες του μπροστά απ’ τους κερδοσκόπους και με αυτό ως κριτήριο να λύσει οριστικά ένα πρόβλημα που είναι εθνικής σημασίας».

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει στις 11.00 π.μ. με χαιρετισμό από την αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του Νότιου Τομέα της Αθήνας (Β3) του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 14.00 μ.μ.

Το πρώτο «πάνελ συζήτησης» έχει θέμα «Δανειολήπτες και Νομική Υποστήριξη». Ομιλητές θα είναι η Τόνια Κατερίνη, αρχιτέκτονας από την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, η Νανά Παπαδογεωργάκη, δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια, ο Παναγιώτης Πεβερέτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ο Δημήτριος Τσιαντής, μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ), ο Βίκτωρας Τσιαφούτης, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος του ΕΚΠΟΙΖΩ και η Μαρία Τσίπρα, δικηγόρος-εργατολόγος.

Στις 14.15 έως τις 16.30 μ.μ. θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος συζήτησης με θέμα «Κόκκινα Δάνεια και Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα» . Ομιλητές θα είναι ο Παναγιώτης Αλεβιζάκης, μέλος της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας(ΟΕΕ) και εκπρόσωπος της ανεξάρτητης κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας, ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας(ΓΣΕΒΕΕ), ο Νικόλαος Κογιουμτσής, μέλος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας(ΕΣΕΕ), ο Δρ Χαρίλαος Λαμπρόπουλος, μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ) και ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΕΑ).

Από τις 17.00 έως και τις 19.00 μ.μ. θα ακολουθήσει η τρίτη ενότητα συζήτησης με θέμα «Διαμόρφωση του Θεσμικού Πλαισίου για τη διαχείριση των Κόκκινων Δανείων» Ομιλητές θα είναι ο Νικόλαος Θεοχαράκης, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο τμήμα Οικονομικών του ΕΚΠΑ, η Λούκα Κατσέλη, ομότιμη καθηγήτρια Οικονομικών του ΕΚΠΑ, πρώην υπουργός, ο Δημήτρης Λυρίτσης, δικηγόρος, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών(ΔΣΑ) και ο Γεώργιος Σταματογιάννης, δικηγόρος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ).

Από τις 19.15 μ.μ.έως και τις 21.00 μ.μ. θα ακολουθήσει η τέταρτη και τελευταία ενότητα της ημερίδας με θέμα συζήτησης «Κόκκινα Δάνεια: Τοποθετήσεις – Προτάσεις από τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων». Με την ομιλία του Προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 ΓιάνηΒαρουφάκη στην ενότητα αυτή, θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες της ημερίδας.

topontiki.gr/