Πέτσας: Μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021 θα μπορεί να έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός

Πέτσας: Μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021 θα μπορεί να έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός

  • |

Πολλές ειδήσεις έβγαλε η συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στο Action24 με κύρια την αναφορά του στο εμβόλιο της Pfizer.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, την Πέμπτη θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός για τον προγραμματισμό της κυβέρνησης σχετικά με το εμβόλιο, ώστε στις αρχές του 2021 να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, στη συνέχεια οι ευπαθείς ομάδες και στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021 να μπορεί να έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του κ. Πέτσα

Για το lockdown: Θα αντέξουμε επειδή έχουμε πάρει μέτρα νωρίς.Η κορύφωση αναμένεται αυτή την εβδομάδα ή σε 10 μέρες από σήμερα. Δεν θα ζήσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο. Είμαστε σε θέση μάχης και το ΕΣΥ δέχεται πιέσεις αλλά θα αντέξει. Η Θεσσαλονίκη έδειχνε να ξεφεύγει, χτυπούσαμε καμπανάκια κινδύνου αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Πιστεύουμε ότι θα μείνει στα επίπεδα που βλέπουμε σήμερα στα κρούσματα. Το στοίχημα είναι να μην δούμε εκθετική αύξηση στην Αττική, γιατί είναι το σημείο που μαθηματικά θα δεχόταν τη μεγαλύτερη πίεση. Δεν αποκλείεται στο σύστημα αρκοντεόν.

Για τα λάθη της κυβέρνησης: Λάθη, όπως ο εφησυχασμός ή η χαλάρωση, υπήρξαν γενικά στην κοινωνία και μέρος της κοινωνίας είναι και η κυβέρνηση. Ευτυχώς πήραμε γρήγορα δραστικά μέτρα.

Για το εμβόλιο: Όλοι οι ευρωπαίοι σχεδιάζουν τη στρατηγική τους και τον προγραμματισμό τους σε βάθος 4 μηνών, με βάση το εμβόλιο. Την Πέμπτη ενδεχομένως να μιλήσει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή για τον προγραμματισμό του εμβολίου. Υπάρχει κατεύθυνση, ώστε αρχικά να εμβολιαστούν οι υγιειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες, με στόχο στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021 να υπάρχει η διαδικασία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Για Πολάκη: Ανέκδοτο να σχολιάσω τον κ. Τσίπρα, μετά τη φωτογραφία Πολάκη. Δεν έχει καμία αξιοπιστία ο Αλέξης Τσίπρας όσο διατηρεί τον Παύλο Πολάκη στη θέση του και στην κοινοβουλευτική ομάδα. Οι Έλληνες ξέρουν τι θα γινόταν στη χώρα αν τη διαχείριση της πανδημίας την είχε ο κ. Τσίπρας. Πιστεύω ότι και στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη, δεν έχουμε δει τα τελευταία για την παρανομία του Παύλου Πολάκη.

http://www.topontiki.gr/