ΜΕΤΑ: Μια άλλη πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αναγκαία και εφικτή

ΜΕΤΑ: Μια άλλη πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αναγκαία και εφικτή

  • |

Η κυβέρνηση, για αυτή την εβδομάδα, επανέφερε το «σκληρό lockdown», που είχε επιβάλλει πριν από το άνοιγμα της αγοράς για την περίοδο των Χριστουγέννων, με το αιτιολογικό του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού και για να δοθεί η δυνατότητα να ανοίξουν, με ασφάλεια, όπως ισχυρίζεται, τα σχολεία στις 11/1/2021.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει με την τρομοκρατία, τον εκφοβισμό και με αστυνομικά μέτρα την υγειονομική κρίση, ενώ με την έναρξη των εμβολιασμών προπαγανδίζει το αφήγημά της για την μελλοντική υγειονομική μας ασφάλεια, η οποία, στην καλύτερη περίπτωση, θα προκύψει μετά το καλοκαίρι, ενώ ήδη καταγράφεται η παταγώδης αποτυχία του «εμβολιαστικού σχεδίου» των υγειονομικών.

Η κυβέρνηση παρακάμπτει τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα και δεν απαντά και στο τι θα γίνει μέχρι να επιτευχθεί ανοσία στο γενικό πληθυσμό, όταν το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση, τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε δομές υγείας μιας νόσου, αυτής του covid, ενώ δεν αντιμετωπίζονται άλλες ασθένειες και χρόνια περιστατικά. Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα μέτρο στήριξης και αξιοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία θεραπεία και ιατρική παρακολούθηση των πολιτών, που προσβάλλονται από τον κορονοϊό και καλούνται να παραμένουν στο σπίτι ουσιαστικά αβοήθητοι.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αφήνει χωρίς κανέναν έλεγχο τους χώρους δουλειάς, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς μέτρα προστασίας και ταυτόχρονα αναγκάζονται να μετακινούνται στοιβαγμένοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σχεδιάζει, επίσης, το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχει πάρει κανένα μέτρο, ώστε να λειτουργήσουν τα τμήματα με 15 μαθητές και χωρίς να έχει προγραμματίσει μαζικά, δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το ΜΕΤΑ θεωρεί ότι το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι και ο λαός μας πρέπει να παλέψουν για να μπει φρένο στην εγκληματική, κυβερνητική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής, μπροστά στον κίνδυνο ενός νέου κύματος έξαρσης της πανδημίας την εαρινή περίοδο, θα έχει τραγικά αποτελέσματα για το λαό μας.

Αυτή την ώρα, το μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να διεκδικήσουν:

1. Να μπει τέλος στα τυφλά «lockdown», στην καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και στην ανατροπή των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

2. Μαζικά και στοχευμένα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση, στοχευμένα μέτρα περιορισμού και ουσιαστική βοήθεια από προσωπικό των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας σε όσους νοσούν.

3. Ουσιαστικό έλεγχο των εργασιακών χώρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και παροχή των μέσων προστασίας.

4. Ενημέρωση του πληθυσμού για τον εμβολιασμό, οργάνωση του εμβολιαστικού σχεδίου με προτεραιότητα τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και τις ευπαθείς ομάδες

5. Ουσιαστική στήριξη των νοσοκομείων και των μονάδων του ΕΣΥ με χρηματοδότηση, μαζικές μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δομών υγείας που παραμένουν ανενεργές.

http://ergasianet.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.