ΠΟΕΔΗΝ: Στο 88% οι ΜΕΘ στην Αττική – Αρνητικά ρεκόρ στην Πάτρα

ΠΟΕΔΗΝ: Στο 88% οι ΜΕΘ στην Αττική – Αρνητικά ρεκόρ στην Πάτρα

  • |

«Καμπανάκι» χτύπησε η ΠΟΕΔΗΝ για την πληρότητα των ΜΕΘ ειδικά στην Αττική αλλά και για Πάτρα και Χαλκίδα.

«Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής καταγράφουν κάθε ημέρα ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό. Οι κλινικές κορωνοϊού γεμίζουν και οι ασθενείς μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για νοσηλεία σε κλινικές ή ΜΕΘ»

Αυτό αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), διά μέσου του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου, ενώ σημειώνει πως στην Αττική, η διαθέσιμες ΜΕΘ είναι μόλις 27.

«Τα τρία νοσοκομεία στην Αττική που είναι αποκλειστικά για περιστατικά κορονοϊού γεμίζουν. Το Αμαλία Φλέμινγκ νοσηλεύει 88 ασθενείς στις 125 κλίνες που μπορεί να αναπτύξει. Το Δυτικής Αττικής που κάποτε έκλεισε ως αχρείαστο παρά τις διαμαρτυρίες μας, τώρα, με ελάχιστο προσωπικό, νοσηλεύει 26 ασθενείς με κορωνοϊό στις 34 κλίνες.

Η Παμμακάριστος νοσηλεύει 35 ασθενείς στις 60 κλίνες που μπορεί να αναπτύξει. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία γεμίζουν τις ανεπτυγμένες κλινικές κορονοϊού και ανοίγουν νέες καταργώντας κλινικές άλλων παθήσεων. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Στην Αττική λειτουργούν 217 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού που σχεδόν είναι γεμάτες.

Είναι απαράδεκτο να έχουμε έτοιμες ΜΕΘ και να μην λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Στο ΚΑΤ είναι έτοιμες και εγκαινιάσθηκαν 30 κλίνες ΜΕΘ από δωρεά και λειτουργούν μόνο οι 6 κλίνες για γενικά περιστατικά. Υπάρχει προοπτική να λειτουργήσουν οι μισές κλίνες για γενικά περιστατικά.

Θα μπορούσαν ήδη να λειτουργούν και οι 30 κλίνες εάν υπήρχε προσωπικό. Θα πρέπει να γίνει επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ. Διαφορετικά οδηγούμαστε σε λειτουργία αυτοσχέδιων ΜΕΘ (χειρουργικές αίθουσες, καρδιοχειρουργικές μονάδες, αίθουσες ανάνηψης, ακόμη και αίθουσες κλινικών).

Η ΜΑΦ του Ευαγγελισμού 12 κλινών που λειτουργούσε στη δεύτερη φάση ως ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού έκλεισε για εργασίες ανακατασκευής. Ξανάνοιξε λόγω των αναγκών αφού είχαν ξεκινήσει οι εργασίες. Οι κλινικές των νοσοκομείων είναι γεμάτες. Στο Αττικόν γέμισαν οι κλινικές με 61 ασθενείς. Νοσηλεύονται 10 ασθενείς στη βραχείας μέχρι να βρεθεί κρεβάτι.

Ετοιμάζουν να ανοίξουν νέες κλίνες. Ελπίς: 42 ασθενείς στις 42 κλίνες και σήμερα έχουν γενική εφημερία. Στο Θριάσιο χθες εισήχθησαν 21 περιστατικά κορονοϊού και 3 ύποπτα. Νοσηλεύονται 49 περιστατικά, είναι εμάτο. Θα ανοίξουν νέες κλίνες. Ασκληπιείο: Νοσηλεύονται 24 περιστατικά στις 24 κλίνες. Ετοιμάζουν να ανοίξουν νέες κλίνες.

Νίκαια: Νοσηλεύουν 43 ασθενείς, είναι γεμάτοι. Ετοιμάζονται να ανοίξουν νέα κλινική κορονοϊού τη χειρουργική κλινική. Το Τζάνειο νοσηλεύει 45 ασθενείς στις 53 κλίνες. Ετοιμάζονται να ανοίξουν άλλες 15 κλίνες. Το Σωτηρία καταγράφει το μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών με κορονοϊό.

Σύνολο 279 ασθενείς εκ των οποίων οι 80 στις ΜΕΘ. Έμειναν μόνο 4 κλίνες ΜΕΘ κενές στο Σωτηρία. Στο Γεννηματάς νοσηλεύονται 47 ασθενείς στις 60 κλίνες. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής σε κάθε εφημερία κάνουν αγώνα δρόμου να αδειάσουν κρεβάτια για να υποδεχθούν νέα περιστατικά.

Διαπιστώνετε στα νοσοκομεία να νοσηλεύονται δύο και τρία μέλη των ίδιων οικογενειών. Ο ιός πέρασε στις οικογένειες που είναι πολύ επικίνδυνο.

Η κατάσταση των ΜΕΘ στην Αττική
Σωτηρία: 80 ασθενείς στις 84 κλίνες.
Ευαγγελισμός: 36 ασθενείς στις 44 κλίνες.
ΚΑΤ: 5 ασθενείς στις 7 κλίνες.
Σισμανόγλειο: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
Γεννηματάς: 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.
Ελπίς: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
Νίμιτς: 3 ασθενείς στις 4 κλίνες.
Ασκληπιείο: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.
Αττικόν: 12 ασθενείς στις 23 κλίνες.
Θριάσιο: 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.
Σύνολο κλινών ΜΕΘ στην Αττική: 217.
Κατειλημμένες: 190
Κενές: 27
Ποσοστό: 88%.

Χαλκίδα
Νοσοκομείο Χαλκίδας: Στις κλινικές νοσηλεύονται 27 ασθενείς με κορονοϊό, είναι γεμάτη. Ετοιμάζονται να ανοίξουν νέες κλίνες. Στις 12 κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύονται 11 ασθενείς.

Πάτρα
Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας: Νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 52 κλίνες. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 4 ασθενείς στις 9 κλίνες.

Νοσοκομείο Ρίου: Νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 50 κλίνες και 8 ασθενείς στις ΜΕΘ στις 12 κλίνες. Τα νοσοκομεία της Πάτρας καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ».

topontiki.gr