Oι φρουτοφάγοι…

Oι φρουτοφάγοι…

  • |

● Να πούμε εξαρχής ότι είμαστε κατά της διατροφής με πρωτεΐνη, κατά των αμύλων και κατά των πολυσακχαριτών, των σύνθετων σακχάρων. Δεν είμαστε κατά των αμινοξέων… Υπάρχουν άφθονα αμινοξέα σε λαχανικά και φρούτα.

● Κρέας που σαπίζει είναι σήψη, νεκρά κύτταρα. Μας κάνει να βρωμάμε, δημιουργεί οξύτητα, είναι η χειρότερη τροφή για τον άνθρωπο… Δεν υπάρχει τίποτα το υγιεινό στα σιτηρά. Παχαίνουν, δημιουργούν οξύτητα… Η ωμοφαγική διατροφή διπλασιάζει τη μακροζωία και η φρουτοφαγία ακόμη περισσότερο… Σιγουρευτείτε ότι τα φρούτα σας είναι όσο το δυνατόν πιο ώριμα, γιατί έτσι πρέπει να είναι. Πάντα να αποφεύγετε τα νεκρά ζώα, τις πρωτεΐνες, τα σιτηρά, τα φασόλια, τους ξηρούς καρπούς…

Γιώργος Σταματόπουλος

● Είτε κάποιος θέλει να το παραδεχτεί είτε όχι, είμαστε φρουτοφάγοι. Είμαστε το πιο εξελιγμένο από νευρολογικής πλευράς είδος του πλανήτη και είναι καιρός ο άνθρωπος να το αποδείξει αυτό. Δεν είμαστε το καλύτερο είδος, είμαστε υψηλότερα στην εξελικτική κλίμακα στο επίπεδο επίγνωσης, αλλά οι άνθρωποι ούτε καν διεκδικούν αυτό το επίπεδο, «κυλιούνται σαν τα γουρούνια στη λάσπη» … και μετά τρώνε τα γουρούνια… Με τη φρουτοφαγία αναπτύσσεστε πνευματικά. Σας χαρίζει περισσότερο χαμόγελο, αισθάνεστε το σώμα πιο ελαφρύ και δεν το νιώθετε να το σέρνετε σαν μπάλα με αλυσίδα. Ολα αυτά! Είναι ωραία! Η ενέργεια, η ζωτικότητα, η ευλυγισία -ευελιξία! Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο!

● Αν θέλετε να ζήσετε με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μερικές απίστευτες εμπειρίες. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψετε πόσο ωραία νιώθετε όταν τα οξέα έχουν φύγει κι όλα ρέουν ομαλά… Χρειαζόμαστε να αλλάξουμε τον κόσμο, να έχει φρούτα και μούρα, να έχουμε θερμοκήπια και να αρχίσουμε να παράγουμε.

● Θα κάναμε αποκλειστικά διατροφή με φρούτα, μούρα και σαλάτες. Πρόγραμμα με ωμά φρούτα και ωμές σαλάτες. Μπορούμε να έχουμε όσες σαλάτες θέλουμε, όσα φρούτα θέλουμε, όσα μούρα θέλουμε αλλά τίποτα άλλο. Μπορείτε να έχετε όσα θέλετε από αυτά, να τρώτε 20 φορές την ημέρα, να τρώτε 10 σαλάτες την ημέρα αλλά μόνο αυτά, σαλάτες, φρούτα και μούρα… Τα φρούτα και τα μούρα μάς καθαρίζουν και μας αγκαλιάζουν. Μας κάνουν να χαμογελάμε όταν τα τρώμε. Κι εκεί είναι όλη η θρεπτική αξία και επίσης η μαγνητική ενέργεια.

● Είναι αλήθεια πως ο κόσμος πιστεύει πολύ στη σύγχρονη ιατρική και τους γιατρούς. Αλήθεια είναι επίσης ότι πολλοί υποφέρουν και πεθαίνουν κιόλας εξαιτίας τους. Οι υπηρέτες της σύγχρονης ιατρικής δεν μπορούν να θεραπεύουν, με την κυριολεκτική σημασία της λέξης, αλλά μπορούν να αντιμετωπίζουν. Με το σκεπτικό της σύγχρονης ιατρικής όλοι έπρεπε να έχουν θεραπευτεί.

● Τα ως άνω -απροσδόκητα!- προέρχονται από το βιβλίο «Κίνηση του Λεμφικού-Αποτοξίνωση-Σωστή Ψυχολογία» των Βασίλη Μπρούμα, διευθυντή του Τομέα Ψυχικής Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και Ξένιας Β. Σιάσσου, κλινικής ψυχολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου. Οσο και να διαφωνήσει κανείς -που θα διαφωνήσει- είναι βέβαιο ότι θα το απολαύσει [εκδ. 24 γράμματα]. Είναι ένα επιστημονικό βιβλίο που δεν διστάζει να τα βάλει με το σύστημα [εναντίον της κτηνοτροφίας λ.χ., ή της φαρμακοβιομηχανίας].

efsyn.gr/