Σκληρή απάντηση του δημάρχου Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα, προς τον Δ. Κρεμαστινό

Σκληρή απάντηση του δημάρχου Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα, προς τον Δ. Κρεμαστινό

  • |

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, που τον είχε κατηγορήσει ως λαϊκιστή, εκφράζει ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τον κ. Κρεμαστινό, ο δήμαρχος Σύμης, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Κρεμαστινέ,
ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ που απευθύνεται στο πρόσωπό μου αποκαλώντας με από την αρχή έως το τέλος λαϊκιστή και ειλικρινά έχασα τον αριθμό των ατοπημάτων στα οποία υποπέσατε.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ότι κάποιοι από αυτούς που μας κυβερνούν είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας, με επικίνδυνες θέσεις και τοποθετήσεις για τη χώρα και την υγεία των συμπολιτών μας.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ, ότι δηλαδή είμαστε ένα νησί 3000 μόνιμων κατοίκων με μια αγροτικό και έναν οπλίτη ιατρό. Που σημαίνει ότι σε μια διακομιδή μένουμε χωρίς ιατρικό προσωπικό. Για να μη μιλήσω για τις άδειες και τις ώρες ξεκούρασης που δικαιούνται οι άνθρωποι, ως θνητά όντα..

ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΦΕΡΩ ΓΙΑΤΡΟΥΣ στη Σύμη δεν αγωνίζομαι για το φαίνεσθαι. Το φαίνεσθαι αντιπροσωπεύει εσάς που αρέσκεστε στη θέση που βρίσκεστε και τολμάτε ως αντιπρόεδρος της Βουλής να μιλάτε για Ελλάδα δύο ταχυτήτων!!!

ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ ελλείψει ιατρών στα νησιά χωρίς να έχετε δημιουργήσει καμία προοπτική, καμία βάση για να στηριχθεί το ουτοπικό σας σχέδιο όλα αυτά τα χρόνια, ως βουλευτής, υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής σήμερα.

ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ αγνοώντας το άρθρο 101 παρ. 4 περί διοικητικής αποκέντρωσης και τις υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στην νησιωτικότητα. Οι νομικοί σας σύμβουλοι δεν ξέρουν να σας προφυλάξουν, ώστε να μην εκτίθεστε;

ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ να εκστομίσετε ότι τα νησιά δεν χρειάζονται «καλούς» γιατρούς, διότι δεν έχετε να τους πληρώσετε, ούτε και να τους υποχρεώσετε μπορείτε, λόγω «Αντισυνταγματικότητας»,  προτείνοντας τη λύση της τηλεϊατρικής.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ να βρείτε τρεις Γενικούς Ιατρούς, έναν οδηγό ασθενοφόρου, έναν ακτινολόγο και μια καθαρίστρια στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας για τους 3000 μόνιμους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες της;

ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ως λαϊκιστές όσους βουλευτές δεν δέχθηκαν να κάνουν χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου. Γιατί θέλετε λοιπόν βουλευτικό αυτοκίνητο, όταν τα λεφτά δεν φτάνουν για τους γιατρούς στα νησιά;
ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ «ΣΟΦΕΡ» κι εμείς να μην έχουμε οδηγό ασθενοφόρου;

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ  χωρίς προσωπικό, πώς να μπορέσει να υποστηριχθεί το επιστημονικής φαντασίας σχέδιό σας;

ΑΛΗΘΕΙΑ στο ιατρείο σας σάς επισκέπτονται μέσω Skype; Οι πελάτες σας σάς πλήρωναν χρησιμοποιώντας «bitcoin»;

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ: Δεν απαίτησα να έρθουν οι καθηγητές πανεπιστημίων της ιατρικής. Είπα να έρθουν ειδικευμένοι γιατροί. Σταματήστε λοιπόν να εγείρετε εμπόδια και να λαϊκίζετε μιλώντας για άλλους λαϊκιστές.

ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ για τα αυτονόητα που εσείς  αντιμετωπίζετε με ύβρεις και χλευασμό.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ να πάρει θέση επ’ αυτού και να ξεκαθαρίσει τη στάση της αν το περιεχόμενο της επιστολής σας συνάδει με την επίσημη γραμμή του κόμματός σας.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ να ονειρεύονται και να απαιτούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με έμψυχο υλικό. Η τηλεϊατρική λειτουργεί συνεπικουρικά, όταν υπάρχει ένα στοιχειωδώς επαρκές προσωπικό, για να την εφαρμόσει.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ!!! Φτιάξτε δομές εξωτερικού, επανδρώστε τα ιατρεία μας και μετά μιλάμε για τηλεϊατρική.

Με τιμή
Ο Δήμαρχος Σύμης
Ελ. Παπακαλοδούκας».