Μια ωραία, χαρωπή, γαλαζωπή παρέα

Μια ωραία, χαρωπή, γαλαζωπή παρέα

  • |

Oπως πολλοί ανέμεναν, ο ανασχηματισμός δεν ήταν τι άλλο παρά μια ωραία, πιο γαλαζωπή τώρα, πομφόλυξ, η οποία βεβαίως δεν θα αντέξει έως τις επόμενες εκλογές. Στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων της Δεξιάς και εξομάλυνση στο εσωτερικό του κόμματος.

Δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει στελέχη στους κυβερνητικούς θώκους διότι τα υπάρχοντα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί, δηλαδή τίποτα που να ανακουφίζει την ελληνική κοινωνία. Τα υπουργικά αυτά στελέχη παραμένουν αμετακίνητα, διότι έχουν δείξει ζήλο στην ανυπαρξία έργου, που είναι και το ζητούμενο για τούτη την κυβέρνηση: να μην κάνει τίποτα, να μην κάνει το παραμικρό που θα ενέπνεε ελπίδες στο πόπολο ώστε να ανασάνει μετά δέκα χρόνια μνημονιακών βασάνων.

Γιώργος Σταματόπουλος
 

• Αμετακίνητη η κ. Κεραμέως, υπουργός Θρησκευμάτων και -παρεμπιπτόντως- και Παιδείας, μια «ορθολογίστρια», σπουδαγμένη, λέει, στα εξωτερικά, με έφεση εντούτοις στα θρησκευτικά μυστήρια. Πώς αυτό είναι δυνατό μόνο οι δεξιοί τεχνοκράτες γνωρίζουν, αρκεί να κυβερνούν μόνο. Και μόνο αντιπαιδαγωγικά νομοσχέδια έχει καταθέσει, ευεργετικά για τους ιδιώτες επιχειρηματίες της Παιδείας. Απερίγραπτη, αλλά τόσο χρήσιμη για τον καπιταλισμό.

• Αμετακίνητος ο Αδωνις Γεωργιάδης, ένας φαφλατάς που δεν λείπει από κανένα τηλεοπτικό κανάλι, παραμυθιάζοντας [έτσι νομίζει] τους πάντες για τις επενδύσεις εκ της αλλοδαπής, οδηγός μιας στρατιάς από μπουλντόζες και υλικά με τα οποία θα χτίσει ουρανοξύστες στο Ελληνικό και που προς το παρόν το όλο που έχει κάνει είναι μια τρύπα στο νερό -μας έχει πληγώσει όμως τα αυτιά με τις κραυγούλες του για το πόσο υπερήφανος είναι που έχει ταχθεί στο «στρατόπεδο» των καπιταλιστών. Πού θα έβρισκε ο πρωθυπουργός καλύτερο καραγκιόζη για να διαλαλεί τη δεξιά «ιδεολογία» και το μίσος κατά της Αριστεράς; Προέρχεται, βλέπετε, από τα [ακραία] άκρα αυτής της παράταξης, κουβαλάει δηλαδή ικανό αριθμό ψηφοφόρων στη φαρέτρα του -δεν είναι να τον αμελεί ο κάθε αρχηγός.

• Αμετακίνητος ασφαλώς ο κ. Χρυσοχοΐδης, εδώ και κάτι δεκαετίες υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο άνθρωπος που έχει βάλει σκοπό στη ζωή του να εκκαθαρίσει τα Εξάρχεια από την εγκληματικότητα, να καταπατήσει την τρομοκρατία, να αναδείξει σε μέγιστους φρουρούς της τάξης και της ασφάλειας τα ένστολα αστυνομικά όργανα. Ανθρωπος που στα μέσα της ζωής του ανέβλεψεν και είδεν το φως το δεξιόν. Πώς να απομακρύνεις ένα τόσο πειθήνιο όργανό σου;

• Αμετακίνητος ο υπουργός Υγείας, ίσως γιατί απουσίαζε το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας από τον δημόσιο διάλογο και μόνο τώρα τελευταία προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στη διαχείριση της κρίσης αυτής. Αμα απουσιάζεις στα δύσκολα θεωρείσαι ικανός.

• Αμετακίνητος (και αναβαθμισμένος, λένε, αλλά γιατί;) ο πάλαι πελεκυοκραδαίνων Μάκης Βορίδης -εντάξει, πώς να αφήσεις έναν «αστό» να συναγελάζεται με τους «άγριους» αγρότες;

• Αμετακίνητος ο υπουργός στα οικονομικά -δεν διώχνεις τον αρχιτέκτονα της υπέρ της ελίτ πολιτικής· αυτός είναι η κορωνίδα σου.

• Αμετακίνητοι οι Μηταράκης και Αυγενάκης· ο μεν πρώτος τα έχει κάνει μπάχαλο στο μεταναστευτικό [από τα πιο κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα], ο δε δεύτερος έχει τις χειρότερες σχέσεις με όποιον έχει έλθει σε επαφή -εριστικός και ολίγιστος, το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς.

Να διώξεις Θεοχάρη και Πέτσα; Ελάτε, τώρα, τους χρήσιμους ηλίθιους;

.efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.