10+1 μαγικά από την Ελληνική Αστυνομία

10+1 μαγικά από την Ελληνική Αστυνομία

  • |

Διάβασα στο «Εθνος» ένα εγκώμιο για την Ελληνική Αστυνομία και το πόσο σπουδαία είναι, οπότε είπα να σας το κωδικοποιήσω και να σας το μεταφέρω εδώ.

1) O 32χρονος πιλότος από την πρώτη στιγμή ήταν ο υπ’ αριθμόν 1 ύποπτος για τη δολοφονία της γυναίκας του.
2) Οι αστυνομικοί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας επέδειξαν στωικότητα μέχρι να ανακαλύψουν τα στοιχεία εκείνα που θα τεκμηρίωναν την αδιάσειστη ενοχή του.
3) Μελέτησαν το σχετικό εγχειρίδιο του FBI (Crime Classification Manual).
4) Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών  ήξεραν πολύ καλά πώς πρέπει να «διαβάσουν» και την παραμικρή λεπτομέρεια πίσω από όλα όσα υποστήριζε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.
5) Οι εκπαιδεύσεις τους, άλλωστε, είναι πολλές, επάνω σε διαφορετικές ξένες υπηρεσίες, όπως το FBI, και η εμπειρία τους τεράστια.
6) Ακολούθησαν τις λεγόμενες στην αργκό των ερευνητών του FBI «κόκκινες εγκληματολογικές σημαίες (forensic red flags)».
7) Παρατήρησαν επίσης αυτό που στη γλώσσα των αστυνομικών του FBI χαρακτηρίζεται ως «overkill».
8) Βρήκαν κι ένα επιπρόσθετο στοιχείο που φωτογράφιζε ότι ο σύζυγος της Καρολάιν είναι ο δολοφόνος: σχετίζεται με τον άγριο θάνατο του σκύλου της οικογένειας.
9) Επίσης ο τρόπος που βρέθηκε δεμένος ο πιλότος έκανε τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών να αμφιβάλλουν από την πρώτη στιγμή για τους ισχυρισμούς του.
10) Οι δύο αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών -πολύπειροι και με πολλά χιλιόμετρα επιτυχιών στο βιογραφικό τους- έμειναν μαζί του κλεισμένοι στο ίδιο δωμάτιο αποφασισμένοι αυτή τη φορά να ανοίξουν την πόρτα, έχοντας στα χέρια τους την ομολογία του.
10+1) Οι Αρχές αξιοποίησαν στο έπακρον κάθε τεχνολογικό μέσο που διαθέτει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Φυσικά εμείς δεν είμαστε αστυνομικοί, απλοί δημοσιογράφοι είμαστε και μάλιστα όχι «πολύπειροι», ούτε «με πολλά χιλιόμετρα επιτυχιών στο βιογραφικό μας «ούτε «στωικότητα» επιδεικνύουμε, ούτε εγχειρίδια του FBI έχουμε αποστηθίσει.

Αλλά πείτε μου, δεν σας φαίνεται γελοίο κι εσάς να χρειάστηκαν 37 ημέρες για να δουν στο κινητό του δράστη ότι περπατούσε την ώρα που θεωρητικά ήταν δεμένος; Δεν είναι περίεργο να ανακαλύπτουν 37 ημέρες μετά τα sms που αντάλλαξε το ζευγάρι λίγες ώρες πριν το φονικό; Και πότε μελέτησαν το apple watch της Καρολάιν; Μετά από ένα μήνα;

Ο πρώτος που έβγαλε την είδηση για την ομολογία του δράστη ήταν ο Νίκος Μπογιόπουλος στον Real FM. Πληροφορίες θέλουν να τους χάλασε τη δουλειά στην αστυνομία, να τους χάλασε το πολύωρο σόου που ετοίμαζαν. Δεν ξέρω αν ισχύει και δεν θα το μάθουμε ποτέ.

ww.efsyn.gr