Μικροπολιτικά, χαζά παιχνίδια

Μικροπολιτικά, χαζά παιχνίδια

  • |

Οπως όλα δείχνουν, η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού βρίσκεται στην τελική ευθεία και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και τις ρήτρες, θα είναι έτοιμο ώς το καλοκαίρι του 2026. Ανεξάρτητα με το ποια ομάδα υποστηρίζει ο καθένας, όλοι αναγνωρίζουν ότι τέτοια έργα πρέπει να γίνονται. Οσοι πήγαμε στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, καταλάβαμε τις… ευεργετικές ιδιότητες.

Ευθύμης Ασημακόπουλος

Τα χρήματα για το γήπεδο έχουν βρεθεί, έχουν «κλειδώσει» μάλιστα για την ακρίβεια και απλά υπήρξε μια προσθήκη 8 εκατομμυρίων ευρώ για παράπλευρα έργα, που προστίθενται στα 115 που θα χρειαστούν για την ανέγερση.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στην ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας είναι ότι μόνο οι σύμβουλοι του Μπακογιάννη ψήφισαν υπέρ. Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο από τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλωστε εκείνοι αντιτίθενται σε οτιδήποτε φρέσκο πάει να γίνει. Βασικά είναι αντίθετοι σε όλα…

Ομως, την πρόταση για επέκταση του προϋπολογισμού δεν ψήφισαν οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Η μεν παράταξη του Ηλιόπουλου δεν συμμετείχε εξ αρχής στην ψηφοφορία, ενώ εκείνη του Γερουλάνου αρχικά θα ψήφιζε «κατά», αλλά τελικά αποσύρθηκε και αυτή. Ο προϋπολογισμός πέρασε φυσικά, όμως τα ερωτήματα υπάρχουν. Γιατί τα δύο αυτά κόμματα πέρασαν αυτό το μήνυμα; Υποτίθεται πως όλοι επιθυμούν να γίνει το γήπεδο, τουλάχιστον αυτό επικοινωνούν. Αν ήθελαν να κάνουν αντιπολίτευση, υπάρχουν εκατοντάδες ζητήματα που μπορεί να κατακρίνει κανείς τη Νέα Δημοκρατία.

Η πλάκα είναι ότι οι δύο πρόεδροι των κομμάτων είναι Παναθηναϊκοί, και θα είχαν έναν λόγο παραπάνω να θέλουν να δουν το νέο γήπεδο να γίνεται. Βέβαια, από τον Τσίπρα δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Το 2008 ήταν οι… κορμοράνοι του, ενώ στα χρόνια που κυβέρνησε δεν είδαμε «φως» στον Βοτανικό. Από τον Ανδρουλάκη, ομολογώ, χρειαζόταν λίγη μεγαλύτερη προσοχή.

efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.