Ε, ρε, γλέντια!

Ε, ρε, γλέντια!

  • |

Εχουν περάσει γύρω στα 15 χρόνια από όταν η Ε.Ε. «ανανέωσε» τα γραφεία της στις Βρυξέλλες διά το ευτελές ποσό κάποιων δισεκατομμυρίων. Περί τους 700 είναι οι ευρωβουλευτές μας, οι οποίοι έχουν νομοθετικό έργο. Οπως ακριβώς και οι βουλευτές μιας δημοκρατικά εκλεγμένης Βουλής.

Ωστόσο, εις τας Ευρώπας υφίσταται ένα άλλο, κάπως περιεργούλι, καθεστώς: υπάρχει ακόμη ένα «όργανο» από προέδρους και πρέσβεις και συμβούλους και υπουργούς, που νομοθετεί και αυτό, και ακόμα ένα, το πιο μεγάλο, το οποίο (και καλά) δίνει κατευθυντήριες γραμμές.

Μη φανταστείς κάτι τρομερό, μια κουβέντα λέει. Ε, αυτό το τελευταίο το λένε Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι η γνωστή μας «Κομισιόν». Και κάπως έτσι «δουλεύει» η Ε.Ε.: η Κομισιόν δίνει τη γραμμή (βασικά, ό,τι λέει αυτή γίνεται) και μετά οι υπουργοί των χωρών-μελών με τους παρατρεχάμενους και οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές νομοθετούν αυτό που είπε η Κομισιόν, γιατί η Δεξιά έχει την πρωτοκαθεδρία και η Κομισιόν είναι και αυτή προς τη δεξιά κατεύθυνση και κάπως τα βρίσκουν συναμετάξυ τους.

Η Κομισιόν αποφασίζει και δίχως την Ευρωβουλή βέβαια. Αυτό έγινε με την Ελλάδα επί Μνημονίων, αυτό συμβαίνει και τα τελευταία χρόνια που, ενώ δεν θα έπρεπε η Ε.Ε. να δίνει οικονομική ενίσχυση στην Ουγγαρία γιατί ο Ορμπαν είναι αυτός ο μη δημοκράτης που είναι, η φον ντερ Λάιεν εμμέσως του δίνει, και κάπως υπερ-σκάνδαλο είναι αυτό.

Αλλά έχει λεφτά η Ε.Ε.: μόνο για να γίνει μία Ολομέλεια τον μήνα στο Στρασβούργο της Γαλλίας, γιατί, όπως έχει πει και ο Μακρόν, «πρέπει να δουλέψουν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία στην πόλη», κάθε μήνα σπαταλώνται 12 εκατομμύρια ευρώ! Για να μετακινηθούν οι ευρωβουλευτές για δυο, τρεις μέρες από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο, τουτέστιν 350 χλμ. – σιγά τα ωά! «Μα, 12 εκατομμύρια;» ρωτάμε. Κι όμως! Ακόμα και φορτηγά νοικιάζουν γιατί μπορούν να μεταφέρουν αν θέλουν όλο το γραφείο τους – κανονικά: από ντουλάπες μέχρι καφετιέρες… Και κάπως έτσι (ευτυχώς όχι μόνο έτσι) δουλεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση και σε δύο μήνες θα μας καλέσουν να ψηφίσουμε ποιος/ποια θα μεταφέρει τις ντουλάπες του/της από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο.

https://www.efsyn.gr/stiles/ano-kato/428614_e-re-glentia

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.