Κύλησε ο Κούλης και βρήκε τον Μπελέρη, του Σταμάτη Κυριάκη

Κύλησε ο Κούλης και βρήκε τον Μπελέρη, του Σταμάτη Κυριάκη

  • |

Για την υπόθεση Μπελέρη γράψαμε από τους πρώτους και πριν ακόμα γίνει γνωστό το αμαρτωλό του παρελθόν.

Σχετικά με το ποιόν του ακροδεξιού Μπελέρη – στελέχους της ΜΑΒΗ υπάρχουν πολλά γνωστά από το παρελθόν και πολλά άγνωστα στο ευρύ κοινό που έχουν απασχολήσει την Ελλάδα και την Αλβανία.

Ο Φρέντι Μπελέρης ήταν ένας από τους επτά άνδρες που συνελήφθησαν τη νύχτα της 18ης-19η Μαρτίου 1995 από Έλληνες συνοριοφύλακες κοντά στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, επειδή στο πορτμπαγκάζ των δύο αυτοκινήτων τους μετέφεραν εννιά αυτόματα πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ, 2 πιστόλια, ξιφολόγχες, ασύρματους κ.λπ.

Ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε μιλήσει για μια «οργανωμένη και άκρως επικίνδυνη υπόθεση που από εμάς δεν πρόκειται να κουκουλωθεί» (24.7.1995).

Η υπόθεση αυτή ήταν τότε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Παρόλα αυτά η υπόθεση έπεσε στα μαλακά μετά από απανωτές δίκες και ο Μπελέρης βρέθηκε ομιλητής σε εκδηλώσεις τόσο του Μιχαλολιάκου όσο και της Χρυσής Αυγής να μιλάει για τα βάσανα των Βορειοηπειρωτών.

Μετά από χρόνια και πολλές περιπέτειες, που είναι λίγο πολύ άγνωστες, ο Μπελέρης βρίσκεται υποψήφιος Δήμαρχος της Χειμάρας. Η Χειμάρα είναι μια παραλιακή περιοχή της Αλβανίας με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Η θέση του Δημάρχου είναι πολύ σημαντική διότι μέσω αυτού δίνονται άδειες και αναγνωρίζονται ιδιοκτησίες. Πράγμα που σημαίνει πολύ χρήμα κάτω από το τραπέζι.

Εκεί ο Μπελέρης συλλαμβάνεται από τις αλβανικές αρχές να χρηματοδοτεί ψηφοφόρους για να τον ψηφίσουν.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι ο Φρέντυ Μπελέρη δεν διώκεται γιατί εξαγόρασε ψηφοφόρους. Αυτή είναι η πρόφαση.

Ο Φρέντυ Μπελέρης διώκεται για πολύ σοβαρότερους λόγους. Η δίωξη του έχει σχέση άμεση με την μορφή και την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης στην Αλβανία.

Προφανώς εδώ έχουμε να κάνουμε με την σύγκρουση ενός ακροδεξιού κατσαπλιά του παλαιού και γνωστού σε μας τουριστικού μοντέλου «Roomtolet-noproblem» απέναντι στο κυρίαρχο μοντέλο της Αλβανικής κυβέρνησης για «Οργανωμένο τουρισμό υψηλής ποιότητας» που συμπυκνώνεται στο σλόγκαν: «Την παρθενιά της Αλβανίας θα την πουλήσουμε ακριβά».

Τα σχέδια και η κατεύθυνση της Αλβανικής κυβέρνησης είναι γνωστά και διακηρυγμένα και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται και ενθαρρύνονται οι ανάλογες επενδύσεις στην γείτονα. Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τα δικαιώματα και τις ιδιοκτησίες της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, που μας λέει η ακροδεξιά-κεντροδεξιά κυβέρνηση Κούλη.

Αντιθέτως, αν συγκρίνουμε τα δικαιώματα των Αλβανών πολιτών Ελληνικής καταγωγής, με τα αντίστοιχα δικαιώματα και συνθήκες στην χώρα μας η διαφορά είναι τεράστια.

Πρόσφατα , στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Δερβιτσάνη καθώς και σε όλα τα χωριά του Δήμου της Δρόπολης όπως επίσης και σε όλες τις πόλεις και χωριά της Νότιας Αλβανίας παρέλασαν τα σχολεία με τις παραδοσιακές τους στολές και με μια Ελληνική και μια Αλβανική σημαία παρουσία των Αλβανικών αρχών.

Που συμβαίνουν τέτοια πράματα στη δική μας περίπτωση;

Το πρόβλημα της ενασχόλησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Μπελέρη, δεν είναι τα δικαιώματα των «Βορειοηπειρωτών. Το πρόβλημα του είναι ο τουριστικός ανταγωνισμός ανάμεσα στις δύο χώρες, ύστερα από την εκρηκτική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων, στην Αλβανία.

Δεν είναι όμως μόνον αυτό.

Η συμπερίληψη Μπελέρη στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει ως στόχο να προσελκύσει την ακροδεξιά στις επικείμενες ευρωεκλογές. Βλέποντας ο Μητσοτάκης τα ποσοστά του να συρρικνώνονται, αφενός ξεκαθαρίζει το τοπίο προς τα δεξιά της Δεξιάς (Σπαρτιάτες , Χρυσαυγήτες ) ενώ ταυτοχρόνως βάζει τον …Μπελέρη στο ψηφοδέλτιο του. Τουτέστιν, ο αδέσποτος ακροδεξιός ψηφοφόρος να έχει κάπου να ρίξει την ψήφο του.

Δηλαδή, ο Μητσοτάκης, είναι σε τέτοια απελπισία που δεν έχει τι άλλο να κάνει παρά να κατεβάσει ως υποψήφιο του κόμματός του έναν ακροδεξιό με καταδίκες στην Ελλάδα και σκοτεινό παρελθόν στην Αλβανία κατηγορούμενο και για ακόμη σοβαρότερα αδικήματα από την εξαγορά ψήφων στην Χιμάρα της Αλβανίας.

https://kommon.gr/paremvaseis/item/16442-kylise-o-koulis-kai-vrike-ton-beleri-tou-stamati-kyriaki

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.