Αντιμετωπίζοντας τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιμετωπίζοντας τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ

  • |

Στο Δίστομο η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν χθες μία ισχνότατη παρουσία.

Οι κορυφαίοι της Κυβέρνησης και της Κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν εξαιρετικά απασχολημένοι να καταστρώνουν την τακτική για την ψήφιση του δολοφονικού «μεταμνημονίου» , που κόβει συντάξεις, υπερφορολογεί τα λαϊκά στρώματα, προβλέποντας μέτρα 18 δισεκατομμυρίων μέχρι το 2022 , καταργεί το νόμο Κατσέλη, επισημοποιεί την αυτόματη εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου από το Υπερταμείο , δεσμεύει υπέρ των δανειστών όλα τα χρηματικά διαθέσιμα των φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης, αναμορφώνει το δίκαιο των ανωνύμων εταιρειών και διαλύει , με τον Κλεισθένη, την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σαράντος Θεοδωρόπουλος 

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ , προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη με τους αριβίστικους και τυχοδιωκτικούς χειρισμούς .

Είναι ενδεικτικό ότι η ψήφιση των καταστροφικών αυτών νόμων θα γίνεται ταυτόχρονα με την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Δεν πιστεύω ότι στο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν το νόημα της τακτικής της «βαθειάς μάχης» του στρατηγού Τουχατσέφσκι, όπου οι αδιάκοποι ελιγμοί αποπροσανατολίζουν τον αντίπαλο από τη γνώση του αντικειμενικού σου σκοπού, ενώ οι σύντονες τακτικές κινήσεις τον αναγκάζουν σε εξουθένωση και ανάλωση των δυνάμεών του και τελικά σε κατάρρευση. Γνωρίζουν όμως καλά τον τακτικισμό και τον προκρίνουν στην πιο αντιδημοκρατική του μορφή.

Φτιάχνουν και πάλι με το πρόσχημα του κατεπείγοντος ένα ασφυκτικό πλαίσιο , που πρέπει να εγκριθεί «en block» για να πάρουμε την υποδόση και να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση, για να «βγούμε από το μνημόνιο» και να πέσουμε στη γαλέρα του μεσοπρόθεσμου μεταμνημονίου.

Δημιουργούν ένα περιβάλλον εξαιρετικά ανασφαλές σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας , αφού αποδέχονται μία εφεκτική στάση έναντι της Τουρκίας , η οποία επιτυγχάνει εντελώς τον στόχο της , ο οποίος είναι να μην ακούει ποτέ τη λέξη όχι στις παράλογες διεκδικήσεις της. η Τουρκία επιτυγχάνει με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει πολεμικά τακτικά πλεονεκτήματα σε βάρος της Ελλάδας χωρίς Πόλεμο.

Έχουν οδηγήσει στο ναδίρ τη διεθνή θέση της χώρας , η οποία είναι εγκλωβισμένη σε τακτικές υποχωρήσεις στις σχέσεις της με την πΓΔΜ, ενώ στο τοπίο μπαίνει και ζήτημα για την αμφισβήτηση από αλβανικούς κύκλους όχι μόνο της αρχιπελαγικής φύσης των Διαποντίων νήσων της Κέρκυρας, αλλά και της ελληνικότητας των Οθωνών .

Για το χατήρι δηλαδή της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ όχι μόνο καταστρέφεται η κοινωνία και η οικονομία, αλλά και αμφισβητείται στο σύνολό της η διεθνής θέση και η εδαφική υπόσταση της Χώρας .

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να διασπάσει τις δυνάμεις που του αντιτίθενται σε μία αντιπαράθεση όλων έναντι όλων. Και στο βάθος εκλογές , όπου η αναμέτρηση αυτή θα διασπάσει τους πάντες και θα δώσει στο ΣΥΡΙΖΑ τακτικά πλεονεκτήματα και θα καταστρέψει όλο το χώρο από τα αριστερά του.

Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ο αυτοπεριορισμός στις εκφράσεις και τις αξιολογικές κρίσεις , ο σεβασμός των προτεραιοτήτων των συλλογικοτήτων που τείνουν στον ίδιο στόχο.

Καλό είναι να αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της διαφορετικότητας στις φίλιες δυνάμεις και να τείνουμε , στις κοινές παραδοχές που μπορούν να δώσουν χώρο σε ένα κίνημα για την πλήρη αντιπαράθεση με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και τις πολιτικές δυνάμεις που πρακτορεύουν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα. Δεξιόστροφες και αριστερόστροφες.

Δεν πιστεύω στην ισοπέδωση των ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών . Κάποτε, όμως, ο καιρός και η μεγάλη θεά η ανάγκη καλό θα είναι να μας καθοδηγούν να βλέπουμε τον ομότροπο πολιτικό λόγο με άποψη αλληλοανοχής για τους πάντες και να αυτοπεριορίζουμε τον εαυτό μας, από εύκολες και οξείες κατηγορίες που εξυπηρετούν τους αντιπάλους.

Ή θα ενηλικιωθούμε, επί τέλους, ή θα πέσουμε θύμα του τακτικισμού του ΣΥΡΙΖΑ , και χαμένη θα είναι η κοινωνία.