Το λάθος των υβριστών του ΣΥΡΙΖΑ

Το λάθος των υβριστών του ΣΥΡΙΖΑ

Μία από τις πλάνες στις οποίες έχουν υποπέσει όσοι κρίνουν ανελέητα [και άκριτα] τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που θεωρεί ότι το κόμμα αυτό είναι αριστερό τάχα, «κομμουνιστικό», ότι υποστηρίζει τον Μαδούρο και άλλα φληναφήματα. Μάλλον δεν έχουν φιλτράρει την εικόνα του νέου ΣΥΡΙΖΑ στην οθόνη του μυαλού τους ή η λύσσα τους που παραμένει στην κυβέρνηση τους έχει προκαλέσει την εμφάνιση παρασίτων σε αυτήν την οθόνη -και μένουν έτσι θεόστραβοι και άρα δεν ξέρουν και τι λένε.

Γιώργος Σταματόπουλος

Μια μικρή ανασκόπηση στις τελευταίες δεκαετίες αν έκαναν στη στάση της Αριστεράς μπροστά στη λαίλαπα του εκσυγχρονισμού και της επικράτησης της μαζικής δημοκρατίας θα είχαν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει πια Αριστερά, ούτε εδώ, ούτε στην Ευρώπη, ούτε πουθενά, ότι ακολούθησε εκούσα άκουσα [εκούσα] τη ροπή των μικρομεσαίων και χαμηλών ακόμη στρωμάτων στον ηδονισμό και τον απέραντο καταναλωτισμό [στον παρασιτικό καταναλωτισμό, τέλος πάντων].

Ούτε κομμουνιστικό κόμμα είναι [θα γέλαγαν κι οι πέτρες αν ισχυριζόταν κάτι τέτοιο] ούτε όμως και αριστερό [η έννοια Αριστερά έχει αρκετά εκφυλιστεί, δεν χρειάζονται άλλες «προσπάθειες»]· είναι αυστηρά φιλελεύθερο, με έναν πρωθυπουργό να λέει «ναι» σε ό,τι θέλουν οι κυρίαρχοι, αυτοί στους οποίους έχει εκχωρήσει την κυριαρχία -μην ξεχνιόμαστε. Οι δικαιολογίες ότι υπέγραψε τα μνημόνια για να σώσει τη χώρα απλώς αποδεικνύουν την πλήρη μεταστροφή στις επιταγές της νέας [παγκόσμιας] μορφής εξουσίας, που θέλει μια υπερδύναμη από τη μία και πιστούς υποτακτικούς από την άλλη.

Ολα αυτά τα είδαν εγκαίρως και αποδείχτηκαν καλοί μαθητές, τόσο που έχουν γίνει οι πιο αγαπητοί στην Ευρώπη· όλοι τούς επαινούν, τους εκθειάζουν, τους βραβεύουν -κορόιδα είναι, πού θα έβρισκαν πιο πρόθυμους; Ματαιοπονούν όσοι υβρίζοντας το κόμμα αυτό το αποκαλούν φίλον της Βενεζουέλας -ούτε να ακούν το όνομα Μαδούρο θέλουν πλέον.

Τους προσάπτουν ακόμη οι υβριστές ότι λόγω ιδεολογικών καταβολών τάχα απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τις επενδύσεις και ότι γενικά αποστρέφονται την ανάπτυξη. Κούνια που τους κούναγε. Απλώς δεν έχει έρθει ακόμη αυτή η στιγμή, την οποία εννοείται μετά μανίας αναζητούν -και αναμένουν.

Δεν είναι βεβαίως κατακριτέα η νέα ειδή του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να το αποδεχτούν και οι ίδιοι και να πάψουν έτσι να αερολογούν οι φανατικοί αντίπαλοί τους. Εδώ που τα λέμε οι τελευταίοι δεν είναι τόσο αφελείς ώστε να μην έχουν δει την πλήρη μετάλλαξη, στην προσπάθειά τους όμως να απαξιώσουν τη «δημοκρατικότητά» του [έχουν ξεμείνει και από επιχειρήματα] ξεπέφτουν σε παρωχημένες ύβρεις, που δεν συγκινούν κανέναν πλέον. Ολοι πλέον γνωρίζουν τι έχει συμβεί.

Ο τωρινός πρωθυπουργός αποδείχτηκε πολύ πιο σκληρός από ό,τι ανέμεναν οι απέναντι και πολύ πιο αποτελεσματικός στη διακυβέρνηση, έστω με αυτόν τον μυστηριώδη [σαν να κόβει κεφάλια] κυνισμό του.

Η αλήθεια είναι ότι τα έχουν χαμένα γιατί πλέον παίζουν στο ίδιο γήπεδο -θα νικήσει όποιος οργανώσει καλύτερα την ομάδα του. Δεν τίθεται θέμα Δεξιάς-Αριστεράς, αλλά επιδεξιότητας και ελιγμών -περισσότερο τακτικής και εκεί οι υβριστές έχουν ηττηθεί κατά κράτος. Ποιος να το έλεγε ότι η Αριστερά θα έπαιζε με τόση άνεση σε τέτοια γήπεδα.

efsyn.gr