Οι απαράδεκτες προληπτικές προσαγωγές και η ειρωνεία της ιστορίας

Οι απαράδεκτες προληπτικές προσαγωγές και η ειρωνεία της ιστορίας

  • |

Οι πρόσφατες προσαγωγές στα Γιαννιτσά- αυθαίρετες, έκνομες, αντιδημοκρατικές- έγιναν με κυβέρνηση της Αριστεράς, πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και προστατευόμενο τον Φώτη Κουβέλη, ομιλητή σε εκδήλωση.

Το 2009, στην πρώτη επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η Αστυνομία προέβη σε εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές.Τότε, δύο κορυφαία ηγετικά στελέχη του Συνασπισμού επισκέφθηκαν τον Συνήγορο του Πολίτη Γιώργο Καμίνη για να διαμαρτυρηθούν. Ησαν οι κ.Τσίπρας και Κουβέλης…

Γιάννης Τριάντης

Οποία ειρωνεία της ιστορίας! Οι πρόσφατες προσαγωγές στα Γιαννιτσά- αυθαίρετες, έκνομες, αντιδημοκρατικές- έγιναν με κυβέρνηση της Αριστεράς, πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και προστατευόμενο τον Φώτη Κουβέλη, ομιλητή σε εκδήλωση.

Αλήθεια, τι φοβήθηκαν οι διοργανωτές; Ότι οι προσαχθέντες θα αποδοκίμαζαν τον υπουργό, θα εισέβαλαν στην αίθουσα και θα προκαλούσαν επεισόδια;
Κατ ΄ αρχάς, δεν συνιστά ποινικό αδίκημα η αποδοκιμασία και δεν λογίζεται παραβατική συμπεριφορά η διαμαρτυρία. Τα επεισόδια και οι επιθέσεις στα σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ναι, μπορούν να ελεγχθούν ποινικά.

Όμως μέχρι τη στιγμή της προσαγωγής ανθρώπων που έπιναν τον καφέ τους, ουδεμία ένδειξη για επιλήψιμη συμπεριφορά υπήρξε και ουδεμία πράξη έκνομη είχε συντελεστεί. Προς τι, επομένως, οι προσαγωγές;

Ενδέχεται να ετέθησαν πληροφορίες υπόψιν της Αστυνομίας ότι οι προσαχθέντες θα δημιουργούσαν επεισόδια. Όμως αυτός δεν είναι «απτός νομικός λόγος» για να γίνουν προσαγωγές. Ούτε μολότωφ βρέθηκαν ούτε ρόπαλα ούτε κάποιο σχέδιο εισβολής στην αίθουσα με στόχο τον προπηλακισμό του υπουργού και των παρευρισκομένων στην εκδήλωση.

Και εν πάση περιπτώσει, αν η Αστυνομία είχε στη διάθεσή της στοιχεία για ενδεχόμενες βιαιοπραγίες κλπ, όφειλε να λάβει μέτρα προστασίας του χώρου, του υπουργού και των υπολοίπων, αν εκδηλωνόταν οποιαδήποτε απόπειρα . Μέτρα προστασίας- ναι, ακόμη και με τα ΜΑΤ, αλλά όχι προσαγωγές.
Φευ! Άλλος ήταν ο στόχος: να μην επαναληφθούν σκηνές αποδοκιμασίας κυβερνητικών στελεχών και να μην καταδειχθεί ότι παγιώνεται αυτή η αρνητική για την κυβέρνηση εικόνα.

Όμως αν θεωρούν οι κυβερνώντες ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος αυτοπροστασίας, πλανώνται. Ας ρωτήσουν, όποιον θέλουν για το κρούσμα. Και κυρίως τον πρότερο εαυτό τους…

http://sioualtec.blogspot.com/