Θεοδωρικάκος: Προανήγγειλε περικοπές και ριζικές αλλαγές στην ΕΡΤ της ΝΔ

Θεοδωρικάκος: Προανήγγειλε περικοπές και ριζικές αλλαγές στην ΕΡΤ της ΝΔ

  • |

Περικοπές στην ΕΡΤ, μέσα από το στούντιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος «αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ».

Μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Αλλιώς», ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφερε πως ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμούν «μια δημόσια τηλεόραση πλουραλιστική, αξιόπιστη, αντικειμενική με άριστη συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ μέσα από συνθήκες αξιολόγησης και αξιοκρατίας ώστε οι Έλληνες πολίτες να βλέπουν ένα τηλεοπτικό προϊόν το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις ποιοτικές απαιτήσεις τους. Ένα κανάλι το οποίο να είναι ευθέως ανταγωνιστικό με τα ιδιωτικά κανάλια, ένα κανάλι που να χαιρόμαστε να το βλέπουμε και να το πληρώνουμε λιγότερο και να έχουμε και καλύτερο αποτέλεσμα».

Στις επίμονες ερωτήσεις του οικοδεσπότη της εκπομπής για το εάν με την αναφορά του σε ένα κανάλι κυριολεκτεί, ο κ. Θεοδωρικάκος γενικά ότι μιλά για τη δημόσια τηλεόραση.

Οι δηλώσεις του αυτές επανέφεραν στο προσκήνιο το μαύρο στην ΕΡΤ και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση.

Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε επίσης για την υπόθεση Novartis λέγοντας «είναι αντίστροφο σκάνδαλο». «Ανήγγειλε το σκάνδαλο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπας το 2017. Τον Φεβρουάριο του 2018, μια μέρα μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστηρίξε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο απο συστάσεως του ελληνικού κράτους. Και τελικά, 14 μήνες μετά έρχεται το πόρισμα της εισαγγελίας διαφθοράς», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικακος στην ΕΡΤ.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία στοχοποίησε 10 πολιτικά πρόσωπα, τους κρέμασε στα μανταλάκια χωρίς να υπάρχουν στοιχεία», πρόσθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Παρόλα αυτά όμως η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει συγγνώμη. Ούτε απο τα 10 αυτά πρόσωπα ούτε από τον ελληνικό λαό. Εάν περάσουν στον ελληνικό λαό οτι οι πολιτικοί τα παίρνουν κανένας δεν θα σέβεται την πολιτική ζωή του τόπου και τους θεσμούς», συμπλήρωσε.

«Έτσι όπως μεθοδεύει η κυβέρνηση την υπόθεση είναι στα ότι της παραγραφής. Εμείς θα ψηφίσουμε την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου. Μάλιστα ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπενθύμισε πως το 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως νέος βουλευτης τότε είχε ζητήσει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και υπέγραψαν τη πρόταση του μόνο 9 βουλευτές», κατέληξε.

.topontiki.gr